Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Kde v Thunderbirdu hledat about:config

Logo Thunderbirdu

Produkty Mozilla obsahují kromě standardní konfigurace pomocí přehledného dialogu i skrytou konfigurační stránku about:config, kde můžete nastavit řadu předvoleb, které byste ve standardní konfiguraci marně hledali. Platí však, že drtivá většina uživatelů se bez uvedené skryté stránky obejde a je tak určena spíš pokročilým uživatelům. Ti by před úpravami na uvedené stránce měli dobře vědět, co dělají, protože jinak si mohou nadělat problémy.

V případě Firefoxu, Flocku či SeaMonkey platí, že se na uvedenou stránku dostanete zadáním about:config do adresního řádku. V případě Thunderbirdu je to však trochu jinak. Pokud si chcete uvedenou konfigurační stránku zobrazit, zvolte v hlavní nabídce Nástroje -> Možnosti. V zobrazeném dialogu přejděte do sekce Rozšířené, kde na panelu Obecné naleznete tlačítko Editor předvoleb. Po klepnutí na tlačítko se vám zobrazí konfigurační stránka about:config.

Dialog Možnosti se zvýrazněným tlačítkem editoru předvoleb

Uvedená stránka se chová stejně jako je tomu u Firefoxu či SeaMonkey a detailní popis práce s ní je uveden v samostatném příspěvku. Omylem přidanou předvolbu lze také snadno odstranit.

Stránka about:config v Thunderbirdu

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.