Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vyšel SeaMonkey 2.0 Alfa 2 s podporou RSS

Logo SeaMonkey

Balík webových aplikací SeaMonkey včera vyšel ve verzi 2.0 Alfa 2. Z pohledu uživatele je hlavní novinkou podpora RSS, která byla jednou z nejžádanějších funkcí. V poštovním klientu SeaMonkey se tak můžete setkat s možností vytvoření účtu pro odebírání RSS zdrojů. V prohlížeči je pak v adresním řádku k dispozici ikonka RSS, když navštívená stránka nabízí RSS zdroj. Oproti Firefoxu ale není podporována integrace s jinými desktopovými či webovými RSS čtečkami a je tak možné nabízený RSS zdroj přidat pouze do čtečky, kterou obsahuje SeaMonkey.

Podpora RSS v poštovním klientu SeaMonkey

Druhou významnější novinkou je nová místní nabídka nad lištami aplikace, která umožňuje rychle upravit velikost a styl tlačítek. V současné době se nejedná o plnohodnotnou funkci na úpravu rozestavení tlačítek na lištách jako je tomu ve Firefoxu, ale uvedená funkce je pro SeaMonkey 2.0 v plánu.

Místní nabídka nad lištami

Mimo novinek specifických pro SeaMonkey 2.0 balík přináší též novinky obsažené v Thunderbirdu 3.0 Beta 1 a připravované renderovací jádro Gecko 1.9.1, které přináší zrychlený JavaScript, podporu pro přehrávání videa ze specifikace HTML5 či řadu novinek v podpoře CSS.

SeaMonkey 2.0 Alfa 2 je k dispozici ke stažení pouze v anglické verzi, ale jsou též k dispozici lokalizační balíčky včetně toho českého. Stejně jako u všech vývojových verzí platí, že nejsou primárně určeny pro koncové uživatele.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. fellow (www)
Není sice určen pro běžné používání, ale běžně ho používám. Program nepadá a nenarazil jsem na nějaký zásadní problém. Kazdý den navíc vychází nové sestavení, takže prohlížeč už se bude jen zlepšovat.

2. v6ak (www)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.