Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Zajímavé prototypy funkcí pro Thunderbird

Logo Thunderbirdu

U příležitosti dnešního vydání Thunderbirdu 3.0 Beta 1 napsal David Ascher, ředitel Mozilla Messaging, příspěvek o prototypech funkcí pro Thunderbird. Prototypy jsou experimentální funkce, které se mohou v nějaké formě objevit v koncovém produktu či se mohou zavrhnout jako neužitečné. David ve svém příspěvku shrnuje hned několik prototypů, z nichž se patrně některé z nich dostanou již do Thunderbirdu 3.0.

Jedním z nich je autoconfig, což je funkce na automatickou konfiguraci vytvářeného poštovního účtu. Jedná se o snahu, aby vytváření nového poštovního účtu bylo co nejjednodušší, protože zejména netechničtí uživatelé s ním mají problémy. Druhým experimentem je rozšíření glodabook, které představuje jiný pohled na kontakty. Ty jsou navíc integrovány do panelu namísto klasického okna.

Velmi zajímavě se jeví podpora konverzací, kterou patrně znají uživatelé GMailu a jedná se u Thunderbirdu o jednu z nejžádanějších funkcí. Není bez zajímavosti, že vývojové verze Thunderbirdu 3.0 již technicky konverzace zvládají, chybí jen odpovídající grafické rozhraní. Poslední zajímavým experimentem jsou pak úpravy ve vyhledávání a to jak ve zprávách, tak v kontaktech.

Z výčtu je patrné, že se máme na co těšit. Uvidíme, které z prototypů a v jaké formě se dostanou již do Thunderbirdu 3.0. Jak David Ascher ve svém příspěvku uvádí, Thunderbird 3.0 Beta 1 není z hlediska funkcionality zdaleka finální.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. GeBu
Jsem zvědavý na ty konverzace jak to bude vypadat.

2. Pawell
Treba tahkle

http://www.visophyte.org...arcs.png

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.