Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.1 a nová obnova panelů po pádu aplikace

Logo Firefoxu

Patrně většina z vás ví, že když Firefox tzv. „spadne“ a vy jej spustíte znovu, zobrazí se dotaz, zda chcete obnovit relaci z minula. Zjednodušeně řečeno, zda si přejete obnovit panely s otevřenými stránkami do stejné podoby, jako byly před pádem. V aktuální vývojové verzi Firefoxu 3.1 se dočkal dotaz na obnovení panelů nové podoby a namísto modálního dialogu je dotaz otevřen jako chybová stránka, která má adresu about:sessionrestore. Na ní si můžete dokonce zvolit, které panely se mají obnovit, a které nikoliv. Není bez zajímavosti, že na uvedenou stránku se můžete kdykoliv vrátit, takže když budete chtít stránky obnovit například po pěti minutách, nic vám v tom nebrání. Postačí jednoduše naklepat do adresního řádku adresu about:sessionrestore a potvrdit obnovení.

Ukázka okna s obnovením relace

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mazarik
Nepaci sa mi, ze stale blbnu s nejakymi specialnymi strankami. Preco to nemozu jednoducho zaradit do hlavneho menu, pripadne nastavenia a hotovo. O pokrocilejsie obnovovanie tabov by sa samozrejme mali starat rozsirenia, ako to je doteraz.

2. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Otázka by mohla znít, proč zesložiťovat hlavní nabídku něčím, co člověk použije jednou za uherský rok?

3. Reimei
Jedna z velmi mála věcí, které jsem mi na novém IE líbí je právě obnova panelů. Nevím proč se vývojáři Firefoxu neinspirují tam, když opačně to taky není výjimkou.

4. Floyd
To je dobrá zpráva, protože já mám někdy pootevíráno mraky stránek (já vím je to ostuda :( ) a obnovovat je všechny najednou je nevýhodný a ani bych to nechtěl, takže konečně něco udělali s obnovou panelů, ale pořád je co zlepšovat.

5. manik
a bude umět vyvolat celé zavřené Session? Jako když mám 2 okna FF a jedno omylem zavru... :(

6. v6ak (www)
[3] Já to neviděl, v čem je to lepší?

7. PetrTwo (www)
[5] Na komplexní správu relací si nainstaluj doplněk Session Manager.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.