Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Thunderbird 3 a nová integrace s Lightningem

Logo Thunderbirdu

Jak asi řada z vás ví, jednou z novinek připravovaného Thunderbirdu 3 je integrace rozšíření Lightning. Tím Thunderbird ve výchozí instalaci získá podporu pro organizaci času a úkolů. Jak jste si mohli v posledních vývojových verzích všimnout, na integraci se začalo pomalu pracovat. Nově přibyla lišta s panely, do kterých lze otevírat složky s poštou a pokud máte nainstalován i Lightning, otevírají se okna s kalendářem a úkoly taktéž do nových panelů. Tlačítka pro otevření okna s kalendářem či úkoly pak nejsou pod stromem složek s poštou, ale přímo v liště s panely.

Postranní lišta s novým souhrnem se pak otevírá/zavírá pomocí tlačítka umístěného v stavové liště. V okně s poštou pak tato postranní lišta prozatím nefunguje. Celkově se dá říci, že forma integrace prozatím nevypadá špatně, i když je jasné, že ještě zbývá hodně práce. Osobně mi třeba vadí, že okno pro napsání nového e-mailu se otevírá do nového okna a není možnost jej automaticky otevírat do nového panelu. Taktéž si Thunderbird prozatím nepamatuje otevřené panely do příštího spuštění.

Thunderbird 3 – okno pošty

Thunderbird 3 – okno událostí

Thunderbird 3 – okno úkolů

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Martin Hassman [openID] (www)
Tak jsem zvědav, jestli se ta integrace pošťáka s kalendářem konečně podaří. Přeci jen se o ní uvažuje už od dob Mozilla Suite a nikdy se to nepodařilo dotáhnout do konce. Jsem napjatý!

2. homi
Ja ten Lightning tam nemuzu najit, muzete mne navest?
Nebo neni to tim, ze mam portable verzi 3.02bEn?

3. Schyzofrenyk [openID] (www)
[2] Pokud se nepletu, někde na tomto blogu se později píše, že se integrace nekoná. Bohužel nemám čas to hledat a na první pokus jsem neuspěl.

4. homi
No dobře, to jsem taky nasel, mne spis zaujaly ty screenshoty, kde je integrace videt. A verze Lightningu pro TB 3 neni. Ale uz jsem to vyresil, dik za reakci.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.