Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

BlueGriffon, připravovaný editor webových stránek postavený na Mozille

Logo Mozilly

Asi nejzajímavější zprávou dnešního dne z prostředí Mozilly je oznámení nového editoru webových stránek postaveného na Mozille, který se jmenuje BlueGriffon. Jedná se o editor ve vývoji, za kterým pravděpodobně stojí Daniel Glazman, autor editoru Nvu. Momentálně není k dispozici žádná veřejná verze a není známo, kdy by měla být k dispozici. Nástupce Nvu Daniel Glazman slibuje již dlouho, takže doufejme, že se brzy dočkáme milého překvapení.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Tom
No pokud bude stejného ražení jako NVU tak to ať ten projekt radši rovnou zruší.

2. GeBu
Furt tam někdo něco řeší: Nvu, KompoZer a teď zase něco ale nějak člověk nevím co má budoucnost. Proč umřel Nvu, proč se zakládá nový projekt, proč se nepřipojí ke KompoZeru, ...?

3. JasnaPaka [openID] (www)
[2] BlueGriffon podle mě bude navazovat na Nvu (je to ostatně od stejného autora), ale bude se jednat více méně o jeho přepis. Stejně by ses mohl ptát, proč Netscape zahodil svůj produkt a znovu napsal vše od základu jako projekt Mozilla.

4. Ondřej Doněk (www)
Ono není ani přesné, že neexistuje veřejná verze - byla zveřejněna repository se zdrojovými kódy, takže je možnost si udělat vlastní build - po projití těch kódů mně ovšem přešla chuť :(

5. MiK
Tak konec dohadům, už je venku první noční build. :)
http://bluegriffon.org.../20081002/
Než to ale spustíte, přečtěte si raději disclaimer na webu autora.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.