Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jaký je tržní podíl Google Chrome

Logo Google Chrome

V souvislosti s uvolněním Google Chrome se často hovořilo o dravé štice na trhu s webovými prohlížeči, která do konce roku překoná podíl Firefoxu a zaútočí na dominantní Internet Exploreru. Jak ale ukazují průběžné zveřejňované statistiky Net Applications, žádný radikální vzestup se prozatím nekoná. Tržní podíl Google Chrome se dle Net Applications točí okolo hranice 1%, což je nejspíš daleko za očekáváním mnohých komentátorů. Bude zajímavé sledovat, jak si tento nový prohlížeč povede u nás. Statistiky od Net Applications jsou totiž platné spíše pro USA než pro Evropu, kde je například popularita webového prohlížeče Opera podstatně vyšší než za oceánem.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. alblaho
No já si myslím, že jedno procento za týden je až dost a odpovídá to postavení mateřské firmy. Krom toho je to betaverze (i když to u Google znamená něco jiného než jinde:-). Opera těch procent o moc víc nemá a to má za sebou přes deset let historie.

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] Jde spíš o to, že podle odkazovaných statistik podíl Google Chrome neroste. Jinak řečeno, některé lidi zaujal a používají jej, ale další růst se prozatím nekoná.

3. Nogard (www)
On je hlavně vidět hodně ten rozdíl u technologicky zaměřených webů oproti ostatním. Viz tenhle graf za první týden od uvedení chromu: http://www.emag.cz...google-chrome/

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.