Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Kam se instaluje Google Chrome

Logo Google Chrome

Pokud jste si instalovali Google Chrome, pravděpodobně vás zarazil nezvyklý způsob instalace přímo z webu. Tím však nezvyklosti u Google Chrome nekončí, protože pokud jste se jej pokoušeli nalézt nainstalovaný ve standardní složce Program Files, neuspěli jste. Google Chrome se totiž instaluje do cesty C:\Documents and Settings\[uživatel]\Local Settings\Data aplikací\Google\Chrome\Application (ve Windows Vista začíná cesta C:\Users). Pravděpodobným důvodem tohoto nezvyklého umístění bude snaha společnosti Google o bezproblémovou instalaci pod uživatelskými účty, které nemají práva na instalaci software do standardního umístění.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Miki
Nevíte, existuje nějaká verze bez instalace? Prostě jenom archiv, který by se rozbalil...

2. Patrick
Ano, na adrese http://build.chromium.org...rel-xp/ si můžete stáhnout průběžné buildy projektu Chromium a ty se instalovat nemusí.

3. v6ak (www)
Jo, toho jsem si už taky všiml. Je to hnus. Když už automatika, proč nemůže zkusit nejdřív %programfiles% a pak až local settings.

4. halluz-man
Vzdyt to je celkem jasny, i Firefox tam instaluje uzivatelske nastaveni do tyhle slozky. Sice vubec nechapu proc, ale je to tak :)

5. v6ak (www)
[4] Uživatelské nastavení a aplikace je něco úplně jiného. BTW: Firefox dává do Local Settings jen fastloady, cache a historii nebo tak něco, důležitá data jsou v datech aplikací (stejná cesta bez "Local Settings"). Mezi daty aplikací a local settings\data aplikací je AFAIK rozdíl v tom, že v Local Settings je Cache apod. (na czilla fóru byla diskuze), což znamená, že instalovat aplikaci do Local Settings je ještě větší prasárna, než si mnozí dokázali představit.
BTW: Neodstraňují se Local Settings při nějaké čistící proceduře? Byla by to pěkná sranda...

6. GeBu
V defaultním nastavení není Local Settings na rozdíl od "Data aplikací" součástí roumovacího profilu.

7. v6ak (www)
[6] Co je roumovací profil? Profil, který si taháš nějak furt s sebou?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.