Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak v Thunderbirdu nastavit automatickou odpověď

Logo Thunderbirdu

Jedním z frekventovaných dotazů k Thunderbirdu je otázka možnosti automatické odpovědi na e-mail v případě nepřítomnosti (dovolená, dlouhodobá nemoc apod.). V takovém případě například chcete, aby na každý příchozí e-mail byla automaticky odeslána odpověď informující, že se odesílatel má obrátit například na vašeho kolegu či kolegyni. Nejsnazší způsob realizace spočívá v nastavení automatické odpovědi přímo na straně poštovního serveru. V řadě případů to jde skrze jeho webové rozhraní, kde si vytvoříte filtr a problém máte zdárně vyřešen.

Pakliže nemáte tuto možnost, je dalším způsobem nastavení automatické odpovědi přímo na straně Thunderbirdu. Tento způsob ovšem vyžaduje, aby PC s Thunderbirdem běželo po celou dobu vaší nepřítomnosti. Nejprve si vytvořte zprávu, která se bude automaticky odesílat. Jednoduše napište poštovní zprávu s automatickou odpovědí a uložte ji jako šablonu (v hlavní nabídce Soubor > Uložit jako > Šablona). Poté přejděte do nabídky Nástroje a zde zvolte volbu Třídíci filtry zpráv. V zobrazeném dialogu zvolte ve výběrovém seznamu vedle popisku Filtr pro: účet, pro který chcete automatickou odpověď vytvářet, a poté klepněte na tlačítko Nový. V dialogu pro vytvoření nového filtru zadejte jeho název, zvolte přepínač Odpovídající všem zprávám a ve výběrovém seznamu pod popiskem Provést akci zvolte volbu Odpovědět podle šablony. Ve výběrovém seznamu vedle pak zvolte šablonu, kterou jste si pro automatickou odpověď vytvořili. Po klepnutí na tlačítko OK je vše hotovo.

Jak vidíte, vytvoření automatické odpovědi není nic složitého. Je jen potřeba si dát pozor, abyste si automatickou odpověď po návratu nezapomněli zrušit a také na to, zda nejste náhodou přihlášeni k odběru nějaké konference, kde se automatická odpověď na každý příspěvek nesetká s přívětivou odezvou.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Rudidlo [openID] (www)
Nejlepší je, když vám příjde mail z fiktivní adresy, nebo v reply-to je adresa, na které je taky odpovídač. To je pak maso :)

2. Jiří Bureš (www)
Díky za článek. Jenom mi to připadá hodně hardcore pro běžného člověka, který chce nastavit "automatickou odpověď" a ne uložit soubor jako šablonu, použít třídící filtr atd.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.