Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Mozilla Corporation a Google prodloužili spolupráci

Logo Mozilly

Mitchell Bakerová z Mozilla Corporation se ve svém blogu zmínila o prodloužení spolupráce Mozilla Corporation se společností Google o další tři roky. Aktuální dohoda o spolupráci končí letos v listopadu a nová tak bude platit až do listopadu 2011. Ačkoliv obsah dohody nebyl nikde zveřejněn, je jeho hlavním bodem finanční příjem Mozilla Corporation od společnosti Google, která si tím jistě zajistila výchozí pozici ve vyhledávacím poli Firefoxu na další tři roky. Mozilla Corporation má na oplátku zajištěn stabilní zdroj příjmů pro následující roky. Finance za prodanou pozici výchozího vyhledávače v prohlížeči jsou totiž hlavním zdrojem financí společnosti. Osobně by mě jen zajímalo, zda má společnost Google svou pozici jistou či zda bylo zájemců více.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Wreis (www)
Od chvíle co Google vydal chrome, nevím jak to bude se spoluprácí vypadat v budoucnu...

2. v6ak (www)
[1] IMHO to nebude problém. AFAIK má Google spolupráci i s Operou. A navíc by si koncem spolupráce s Mozillou odstřihl část příjmů. Googlu je IMHO celkem šumák, zda uživatel používá FF s vyhledávačem Google, Operu s vyhledávačem Google nebo Chrome. Možná přes Chrome sebere víc informací, ale IMHO ne tolik, aby se mu vyplatilo ukončit spolupráci s dnes již konkurencí a to velmi silnou.

3. johnny
IMHO bude Google podporovat Firefox do tý doby, dokud bude příjem z hledání jejich uživatelů pro Google nezanedbatelný. A to se může změnit pokud by třeba Chrom za pár let převálcoval Firefox nebo by jinak klesla obliba ff.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.