Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Budoucí plány s rozšířením Firebug

Logo Mozilly

Rozšíření Firebug vám pravděpodobně nemusím dlouze představovat. Jedná se o populární nástroj usnadňující vývoj a ladění webových aplikací, který je dostupný jako rozšíření pro Firefox. Nedávno kolem něj vznikla Firebug Working Group, což je skupina lidí, která se na plný úvazek či pouze částečně věnuje jeho vývoji. John Resig, zaměstnanec Mozilla Corporation, který na Firebugu začal před nedávnem pracovat na částečný úvazek, se nyní rozepsal o plánu dalšího vývoje.

Ten se překvapivě netočí okolo nových vlastností. Aktuálním problémem Firebugu je totiž malý čas, který projektu věnuje Joe Hewitt, původní autor Firebugu. Ten má pochopitelně o fungování celého doplňku nejvíce informací, které nepředal dalším vývojářům, což činí další vývoj obtížnějším. Jedním z plánu do budoucna tak je zmapování existujícího kódu doplňku. Druhým velkým úkolem je vylepšení spolehlivosti doplňku. Aktuálně totiž velmi často nastává situace, kdy nově přidané funkce rozbíjí existující funkcionalitu. Řešením bude napsání většího množství testů, které na rozbití včas upozorní. Třetím velkým úkolem do blízké budoucnosti pak je celkové vylepšení výkonu rozšíření.

Firebug je v současné době ve verzi 1.2 Beta. Pro Firefox 3.0 tak vlastně ještě nevyšla verze, která by byla označena jako finální. John Resig si dle svých slov uvědomuje, že se nejedná o dobrou situaci a rád by to do budoucna zlepšil. Vydání Firebugu 1.2 je plánováno do dvou týdnů a Firebug 1.3 je plánován na dobu vydání Firefoxu 3.1.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.