Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

SeaMonkey 2.0, Thunderbird 3.0 a Sunbird jsou nyní postaveny nad Geckem 1.9.1

Logo Mozilly

V tomto týdnu se udála jedna na první pohled neviditelná změna u řady Mozilla projektů. Vývojové verze SeaMonkey 2.0, Thunderbirdu 3.0 a Sunbirdu jsou nyní založeny na vývojové verzi renderovacího jádra Gecko 1.9.1, takže připravované verze budou založeny na stejném renderovacím jádře jako Firefox 3.1. Výjimkou je druhá alfa verze Thunderbirdu 3.0 a připravovaný Sunbird 0.9. Zatímco první bude ještě postaven na Gecku 1.9, druhý bude stále založen na Gecku 1.8.1, na kterém je dosud postaven Thunderbird 2.0. S touto změnou též souvisí změna verzovacího systému, kdy došlo k přechodu z CVS do distribuovaného verzovacího systému Mercurial, v kterém je již nějaký čas uchováván zdrojový kód Firefoxu 3.1.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Zeus
Dobrý den,
díky Vašemu blogu už delší dobu provozuji 'více spuštěných Firefoxů najednou'. Dá se takto spustit i Thunderbird (v různých verzích)? Samozřejmě počítám s různými profily a s tím, že bych v testovací verzi neměl své normální emailové účty.

Děkuji,

Zeus

2. Ilja Iljič
2 Zeus: Kdybych chtěl něco podobného zkoušet (jakože nechci), prubnul bych (či lépe dříve zjistil), zda lze spouštět různé konkrétní profily TB s parametrem -no-remote.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.