Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na krátká URL ve Firefoxu 3

Logo Firefoxu

Jednou ze služeb, které často používám, je zkracování webových adres. Služby jako TinyURL umožňují rychle zkrátit dlouhé URL do krátké podoby, kterou pak lze snadno poslat beze strachu, že se cestou adresa tzv. zmrší. S krátkou adresou se ostatně snadněji pracuje. Pro Firefox 2 existoval doplněk TinyUrl Creator, který umožňoval zkracovat URL přímo skrze tlačítko v prohlížeči. Ten v současné době není pro Firefox 3 dostupný (ač by po vypnutí kompatibility doplňků nejspíš fungoval), takže jsem hledal náhradu. Nakonec jsem našel doplněk (XPI) pro obdobnou českou službu Jdem.cz, takže mám zas do další verze Firefoxu vystaráno :).

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. carnero (www)
Když se trošku přiohne TinyURL Creator (v XPI se upravi .rdf), funguje skvěle i ve Firefoxu 3. A osobně raději ohnutý TinyURL Creator, než to pro Jdem :)

2. aldik
a co takhle zmínit českou službu www.jdem.cz :-)

3. MiK
Osobně tohle řeším bookmarkletem. Ten je kompatibilní i se všemi verzemi Firefoxu i SeaMonkey. ;-) K dostání na homepage http://tinyurl.com/

4. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[3] Výhodou rozšíření je, že ti zkrácenou URL přímo nakopíruje do schránky. To je důvod, proč dávám přednost rozšíření před bookmarkletem.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.