Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Proč se uživatelům Firefoxu 2 nenabízí Firefox 3

Logo Firefoxu

V souvislosti s uvolněním Firefoxu 3 se uživatelé Firefoxu 2 často ptají, proč jim prohlížeč nenabídl přechod na novou verzi. Když totiž vyjde nová aktualizace Firefoxu 2, automaticky se nabízí v rámi automatických aktualizací prohlížeče. Odpověď je jednoduchá. U nabídnutí přechodu z Firefoxu 2 na 3 je stejná situace, jako u přechodu z Firefoxu 1.5 na 2. Zde byla aktualizace nabídnuta až s odstupem po uvolnění finální verze. Prvním důvodem je rozložení zátěže serverů, které při vydání Firefoxu 3 nestíhaly. Druhým pak sbírání ohlasů z uvolnění a případně odstranění některých chyb dříve, než dojde k nabídnutí skrze automatické aktualizace. Nabídnutí Firefoxu 3 uživatelům Firefoxu 2 lze očekávat nejdříve za pár týdnů. Přesné datum prozatím nebylo stanoveno a jako minule budou mít uživatelé možnost zůstat u Firefoxu 2, který bude podporován do prosince letošního roku.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Nogard (www)
Osobně vidím ještě třetí důvod - snaha vyhnout se negativním reakcím související s náhlou nefunkčností oblíbených addonů. Přeci jen právě na nich do jisté míry obliba a konkurenční výhoda FF stojí a po vydání takto odlišné verze nějakou dobu trvá, než budou alespoň ty nejstahovanější doplňky upraveny pro FF3.

2. Gals (www)
No vývojáři firefoxu při předělávání záložek jaksi vynechali funkci na popisování oddělovačů. Jelikož mám takto rozdělené celé záložky, tak se mi to ve FF3 zcela rozhodí. Doufám, že funkci vrátí z5, než se bude FF3 nabízen přes automatickou aktualizaci. Znám více lidí co to používá a asi stejně jako já z toho nebudou nadšeni, až se jim to z ničeho nic rozhodí...

3. Petr
Zvětšování písma u Firefoxu 2 je daleko lepší, než u Firefoxu 3,tam je to utrpení, jsem zvědavý, zda se to zlepší.

4. Schyzofrenyk [openID] (www)
[3] Zobrazit -> Velikost stránky -> Pouze velikost textu, to je to, co hledáš. Tím se vrátí původní model zvětšování zpátky. Změny velikostí obrázků jsou holt náročnější a tudíž pomalejší.

5.
Gals: napiš bug report, nebo se podívej, jestli tam už někde není (popřípadě i do feature request) a přidej komentář. A nebo se můžeš mrknout po alternativách a využít je ještě před přechodem, osobně jsem spokojený uživatel del.icio.us:)

6. Gals (www)
Bug je nahlášen již od betaverze s komentářem mozilly, že nevěděli, že to někdo používá a možná to někdy vrátí z5, ale není to pro ně prioritní. :(
Doufám, že s oficiálním vydáním FF3 dostali více negativních ohlasů a rozmyslí si to.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.