Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak na konfiguraci adresního řádku Firefoxu 3

Logo Firefoxu

Jednou z hlavních novinek Firefoxu 3 je nový adresní řádek. Ten umí nově vyhledávat i podle jiných kritérií než je začátek URL adres, takže snadno vyhledáte dříve navštívenou stránku například podle jejího nadpisu. Na nový adresní řádek se váže i několik zajímavých možností konfigurace. Začnu tak trochu netypicky radou, co dělat, pokud vám nový adresní řádek nevyhovuje. Jednoduše si nainstalujte rozšíření Oldbar, které vrátí vzhled adresního řádu do stylu Firefoxu 2.

Pokud se vám nový adresní řádek líbí a rádi byste si jej jen trochu upravili, je tu pro vás sada konfiguračních předvoleb. Jestliže například chcete, aby vám adresní řádek nenabízel stránky, které máte uloženy v záložkách, nastavte na konfigurační stránce about:config předvolbu browser.urlbar.matchOnlyTyped na hodnotu true. Další možnost konfigurace se týká počtu položek historie/záložek, které se v adresním řádku nabídnou, když začnete do adresního řádku psát. K určení maximálního počtu položek slouží předvolba browser.urlbar.maxRichResults. Výchozí hodnota je 12, ale vy si pochopitelně můžete nastavit číslo, které vyhovuje právě vám. Možností konfigurace je samozřejmě více a některé další pěkně shrnuje článek na serveru Mozilla Links.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Kamča
Nový Firefox 3 se mi líbí i s adresním řádkem. Chybí mi ale jedna věc: pokud jsem s FF2.0 navštívil zašifrovanou stránku, např. banku, řádek se mi vyžlutil.U FF3 je bledý,jako křída.Kde se to dá předělat?

2. Galenius
Rada od ID VOZKA z Nyxu:
Já mam pocit že když jsi na šifrované stránce, tak ti v adresním řádků zmodrá pozadí za favicon (ale možná modrá z jiného důvodu:))

a požadované od ID DRSON z tamtéž:
pokud si do souboru \chrome\userChrome.css (je potreba ho vytvorit, idealne zkopirovanim userChrome-example.css) vlozis nasledujici kod a restartnes FF, tak to budes mit i zluty ;)

#urlbar[level="high"] {
background: #F5F6BD !important;
}

3. Kamča
Funguje, dík, super. Pozadí favicon opravdu zmodrá, ale ta žlutá je přeci jen výraznější.

4. Kivi
Tak jsem změnil předvolbu browser.urlbar.matchOnlyTyped na hodnotu true, ale adresní řádek mi pořád vyhazuje adresy ze záložek... :-/

5. hrochi
vetsi problem je ze oldbar neresi to ze to hleda pocatecni pismena i jinde nez v zacatku url (nadisy stranek apod)

6. hrochi
oldbar ale neresi: ...adresní řádek. Ten umí nově vyhledávat i podle jiných kritérií než je začátek URL adres, takže...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.