Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

4 a půl miliónů stažení Firefoxu 3 za 12 hodin

Logo Firefoxu

Firefox 3 si hned od začátku získává větší popularitu, než se čekalo. Včera v 19:00, kdy byl Firefox 3 vydán a začal Firefox Download Day, došlo k přetížení serverů s weby Mozilla.com a Mozilla-Europe.org, které byly po krátký čas nedostupné. To se projevilo i v horší odezvě ostatních serverů jako například Mozilla Add-ons. Firefox Download Day je již za svou půlkou a čísla jsou zajímavá. Za prvních 12 hodin byl Firefox stažen 4 a půl miliónkrát. Pokud porovnám online zveřejňovaný stav, kde je zobrazován i počet stažení za minutu, tak k útlumu nedochází a naopak roste zájem. Pro porovnání, když vyšel Firefox 1.0, byl stažen za první den více jak miliónkrát.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Honza
Gratulace! Sice byla menší ostuda s přetížením serverů, ale tomu se asi nedalo zabránit a ani předejít. Nyní koukám a je již staženo 6 a půl milionu. To je úctyhodné číslo!

2. g_
No ja cekal deset mega dokonce dne, asi jsem optimista, otazka kolik lidi ff stahlo s mirroru nekde jinde treba na mega manii.

3. Roj (www)
Mam screenshot, kdyz tam bylo 7000015, kulaty cislo se chytit nedalo :-)

4. Petr186
Všechno hezké, gratuluji, ale zase jsem se vrátil k verzi 2.14, ta nekompabilita s doplňky mne štve.

5. Schyzofrenyk [openID] (www)
Napadá vás někoho, proč se Firefox nedistribuuje přes BitTorrent? Podle mě by se to minimálně při této gigantické akci hodilo, serverům by se ulehčilo a monitorovat počet stažení jde stejně...

6. Mazarik
to Schyzofrenik: Firefox sa distribuuje cez torrent. Pokial si nastavite v balickovacom systeme nejakeho Linuxu torrentove zdroje balickov. Bohuzial pri beznych uzivateloch Windows pochybujem, ze vedia, co je to torrent. Treba si uvedomit, ze ludia, ktori citaju tieto stranky nie su reprezentativnym vzorkom ludi. Ani dokonca vela piratskych stahovacov to nevie. Stahuju jednoducho z rapidsharu alebo podobne.

7. Schyzofrenyk [openID] (www)
[6] Já jsem na Linuxu nikdy nepracoval. Chystám se, že si nějakou distribuci vyzkouším, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Používám Windows XP SP3.
Myslíš tedy, že tento způsob distribuce Mozilla nezvolila jen kvůli menší popularitě než přímý download? Mě jen napadlo, že třeba Nohavica svoje CD Pražská pálená nabízel ke stažení v podobě torrentu i jako přímý download. Přitom musel počítat s tím, že moc cizinců si ho nestáhne (především obyvatelé USA, kteří přišli od nás)... Tedy asi není nic tak náročného zřídit tracker...

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.