Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Google Browser Sync nebude dostupný pro Firefox 3.0

Logo Firefoxu

Populární doplněk Google Browser Sync od společnosti Google, který umožňuje synchronizaci záložek, historie apod. mezi instalacemi Firefoxu, nebude dle slov autorů dostupný pro Firefox 3.0. Důvodem je přesun vývojářů na jiné projekty v rámci společnosti Google. Autoři doporučují přejít na Mozilla Weave, začít používat Google Toolbar, který umožňuje synchronizaci záložek či na podobnou funkci použít doplněk Foxmarks Bookmark Synchronizer.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. DiGi (www)
Weave se při synchronizaci hesel a uložených formulářů úspěšně zasekává takže je prakticky nepoužitelný. Škoda, zrovna Browser Sync byl jeden z nejužitečnějších pluginů co existuje...

2. funTomas
Tak mne docela přeqapilo, kolik lidí vyjadřuje nelibost nad tímto oznámením. Často totiž čtu výkřiky paranoidních uživatelů plivající na Google coby Velkého Bratra. Weave je pořád v labu, takže pro uživatele Google Browser Sync asi nezbude nic jiného, než počkat s přechodem na FF3. Škoda.

3. Rudidlo (www)
Já to budu řešit tak, že jednou za čas spustím verzi 2.0 jen qůli synchronizaci.

4. Martin H. (www)
Rudidlo: to ti asi nebude chodit, protože 3.0 používá jiný způsob uložení dat (SQLite).

5. Jarda
Ach jo, jedno z mála smysluplných rozšíření. Nechápu, proč Google takovou hloupost nevyřeší a raději rozšíření ruší :o/ ...asi se z něj opravdu stává Velký bratr

6. jaaara
To je teda pruda, já snad zůstanu u FF2 - ten Guglův browsersync byla až na pár drobných much geniální věc, už si vůbec nedovedu představit, že bych neměl na kterémkoliv z kompů na kterých pracuju ve FF aktuální záložky a hesla. A Foxmarks hesla neumí :-(

7. DiGi (www)
Tak ten post o nepodpoře Firefoxu 3 je již smazaný, takže třeba možná to přece jen bude... :D

8. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[7] Zajímavé. Nezbývá než doufat, protože Google Browser Sync je určitě zajímavý. Myslím, že i lidi v Google překvapila odezva, kterou toto oznámení způsobilo.

9. standapl
Žádná škoda, stejně mi mezi wokny a Linuxem ta synchronizace jaksi nefungovala. StartAid Online Bookmarks se mi zdá spolehlivější službou.

10. DiGi (www)
[9] Služeb synchronizujících bookmarky jsou mraky, navíc čistě na bookmarky je už pomalu lepší použít nějaké komplexnější řešení (delicious, Diigo s možností komentářů a hledáním na bookmarknutých stránkách apod...). O dalším nástroji, umožňujícím synchronizaci hesel ale nevím (Browser Sync již nefunguje a Weave ještě nefunguje).

11. (anonymní uživatel)
jednoduchy duvod proc to pro ff3 nechteji. konkurence pro prohlizec google chrome

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.