Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Vývojové verze Mozilla Prism 0.9

Logo Prism

Matthew Gertner, dřívě AllPeers a nyní Mozilla Labs, ve svém blogu zveřejnil vývojové verze Mozilla Prism 0.9. Ty jsou zajímavé tím, že obsahují hned několik zajímavých novinek. Uživatelé mohou ke spouštění webové aplikace nově přiřadit splashscreen, okno s webovou aplikací lze minimalizovat do oznamovací oblasti Windows (systray) a byla přidána podpora pro asociaci protokolů s webovými aplikacemi. Některým uživatelům zjevně chyběl adresní řádek, takže je nově volitelné jeho zapnutí. Bez zajímavosti určitě nejsou ani některé vylepšení na Mac OS X.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Joelp (www)
Tak nám z toho začíná vznikat nový Firefox :)

2. PeePay
no ale neviem ci by to niekto pouzival NAMIESTO firefoxu...
pre kazdu stranku mat vlastny odkaz a zvlast okno... :D

3. Pavel
PeePay: Ne pro každou stránku, ale pro každou webovou aplikaci. Kolik jich člověk používá? Dokážu si představit, že jako mám já celý den otevřené okno Thunderbirda, tak někdo bude mít v Prismu takto spuštěný GMail. A nestane se mu, že by při brouzdání po netu si panel s GMailem zavřel. Zdá se to být prkotina, ale každý, kdo internet používá hodně, tak má určité zvyky, jistým způsobem rozmístěná okna atd. Podle mě je to užitečné.

4. JakubS (www)
A lze připravit vlastní Prism balíček?

Tzn.: Instalátor který nainstaluje Prism nastaví správnou ikonu, přednastaví startovací URL, rozměry okna, splashscreen atd?

5. (anonymní uživatel)
mna by zaujimalo, ci mi to pomoze, ak standardne pouzivam pre gmail jeden profil, ale cez "ikonku" si budem vediet otvorit viacero profilov (sucasne).

6. Tom
Mně by zajímalo, zda a jak nastavit v Mozilla Prism ukladání souborů do zvolené složky. Přílohy z Gmailu se mi automaticky stahují na plochu, nevíte, jak to změnit? Taky by bodla minimalizace do tray, ale to už chci asi moc... ;-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.