Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Kód Firefoxu 3.0 RC1 hotov, Thunderbird 3.0 Alfa 1 brzy

Logo Mozilly

Práce na Firefoxu 3.0 pomalu finišují a vývojáři o víkendu oznámili, že kód pro uvolnění Firefoxu 3.0 RC1 je již hotov. Nyní bude následovat testování, které bude důkladnější než u betaverzí. Uvolnění Firefoxu 3.0 RC1 je aktuálně plánováno na konec května, pokud se samozřejmě neobjeví nějaký závažný problém. Kód Firefoxu 3.0 RC1 je kód, o kterém se vývojáři domnívají, že by již mohl být finální. Pokud tedy nebude nalezen žádný závažný problém, bude verze RC1 později prohlášena za finální. U předchozích verzí Firefoxu však vždy vyšly alespoň dvě RC verze.

Ve fázi testování je nyní i první alfa verze Thunderbirdu 3.0. Ta je nyní v RC verzi a uvolnění Thunderbirdu 3.0 Alfa 1 je plánováno na tento týden. První alfa verze by měla například přinést podporu pro čtení zpráv v panelech či možnost číst systémové kontakty v Mac OS X.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Joelp (www)
Když je hotov, kdy se objeví v NB? Prozatím je tam stále 3.0pre. Čeká se na další NB, nebo to bude jinak?

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] ftp://ftp.mozilla.org...candidates/

3. Acci (www)
Škoda, že toto vydání je dost nestabilní. Za necelou hodinu používáním mi spadlo kvůli chybě v sqlite (bohužel se neodeslal crash report) a taky nefunguje přehrávání videí na YouTube. Takže doporučuji zůstat na beta 5.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.