Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak v Mozilla Prism nastavit přístup přes proxy

Logo Mozilla Prism

O prohlížeči pro webové aplikace Mozilla Prism jsem tu již několikrát psal a není to tak dávno, co o něm vyšel článek na Lupě. Mnoho lidí si jej pro provozování webových aplikací oblíbilo a řada z nich řeší problém, jak v něm nastavit přístup k Internetu skrze proxy. Řada nejen firemních sítí totiž neumožňuje přístup k Internetu přímo, ale právě jen prostřednictvím proxy. V Mozilla Prism ale nenaleznete standardní konfigurační dialog pro připojení k Internetu jako například ve Firefoxu. Existuje však řešení, jak si toto připojení nastavit manuálně v konfiguračním souboru.

V adresáři, kam jste si nainstalovali Prism, vyhledejte v cestě xulrunner/greprefs konfigurační soubor all.js. Zde vyhledejte předvolbu network.proxy.type a změňte její hodnotu na 1. Tím říkáte, že si přejete nastavit přístupové údaje k Internetu manuálně. Poté si nastavte předvolbu network.proxy.http na cestu vaší proxy a její port nastavte pomocí předvolby network.proxy.http_port. Pokud potřebujete nastavit i některé další předvolby související nejen s proxy, můžete tak taktéž učinit v tomto konfiguračním souboru.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. funTomas
Hm, řešení to sice je, ale od vzniku se na něm nic nezměnilo - vše se musí dělat ručně. Jsou ale uživatelé - nomádi, kteří potřebují proxy přepínat. Ve FF k tomu slouží Switch Proxy, nebo pro vypnutí/zapnutí Proxy Button. Na to v Prismě zatím stále čekám.

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] Jasný, tohle je workaround. Prism by měl obsahovat klasický dialog z Firefoxu, kde by měla být možnost si to jednoduše nastavit. Přepínání mezi více proxy je pak další otázka. Zde by asi měl mít Prism podporu pro doplňky a řešilo by se to skrze ně.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.