Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Prism 0.9, nyní i pro Firefox

Logo Mozilly

Mozilla Labs dnes uvolnila Prism 0.9. Prism je „webový prohlížeč“ určený speciálně pro chod webových aplikací se snahou o jejich integraci s desktopem. Hlavní novinkou verze 0.9 je dostupnost ve formě rozšíření pro Firefox, takže již není nutné instalovat Prism jako samostatnou aplikaci. Hezké je, že webová aplikace spouštěná tímto rozšířením běží v samostatném procesu, takže i když ukončíte či restartujete Firefox, nebude to mít na chod webové aplikace žádný vliv. Mimo této novinky Prism nově umí automaticky stáhnout ikonku webové aplikace do jejího zástupce či spustit každou webovou aplikaci v rámci samostatného profilu. To se hodí zejména tehdy, když chcete využívat webovou aplikaci pod více účty.

Mimo rozšíření pro Firefox je Prism 0.9 dostupný i jako samostatná aplikace a to konkrétně pro Windows, Linux či Mac OS X. Osobně Prism používám k plné spokojenosti od verze 0.8 na běh Google Calendar a uvažuji o rozšíření na další aplikace. Mohu tedy jen doporučit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. OndroNR
a este ze to rozsirenie je len pre Firefox 3.0

2. Pavel Cvrček (JasnaPaka) (www)
[1] Díky za doplnění, to jsem zapomněl zmínit.

3. Joelp (www)
Jen to má jednu nevýhodu: Když je certifikát (SSL) podepsán sám sebou, tak Prism nic nezobrazí a jen vyhodí chybovou hlášku. Neštědtí jsem si všiml, že je postaven na FF 3 (gecko 1.9b4), tak jsem zkopíroval sobory cert_override.txt a cert8.db z FF3 a aplikace se rozjela.

Je škoda, že tam není možnost jako u FF3 říc "děkuji za upozernění, přesto chci zobrazit obsah".

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.