Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

MozBackup a podpora portable aplikací

MozBackup v aktuální verzi 1.4.7 umožňuje zálohovat data Firefoxu, Thunderbirdu a SeaMonkey. Počínaje verzí 1.4.8 se počet podporovaných aplikací rozroste o Sunbird, Flock, Netscape Navigator 9.0 a Netscape Messenger 9.0. To však není vše. Počínaje verzí 1.4.8 budou podporovány i tzv. portable verze tj. verze aplikací Mozilla, které jsou upravené pro přenosné USB klíčenky či podobné použití. V aktuální vývojové verzi již podpora šlape dobře, veřejná verze bude snad do konce roku. Jako další bych rád realizoval podporu pro automatizaci zálohování skrze parametry příkazové řádky a podporu pro instalaci MozBackupu ve Windows Vista pod normálním uživatelským účtem tj. ne-administrátorským.

Tlačítko pro volbu umístění profilu portable aplikace Volba umístění profilu portable aplikace

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Ladislav Jančík
Dobrý den, mohl bych se zeptat, proč uvažujete i o podpoře instalace pod uživatelským účtem ? bude to mít nějaké výhody pro uživatele ? Děkuji.

2. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[1] Pokud chci aktuálně nainstalovat MozBackup pod Windows Vista, musím mít administrátorská práva. Já bych ale chtěl, aby to šlo i pod normálním uživatelským účtem. Jde mi o to, aby měl i běžný uživatel možnost si nainstalovat MozBackup v prostředí, kde aktuálně MozBackup nainstalovat nemůže. Ne všude (např. ve firemním prostředí) má uživatel možnost přístupu k administrátorskému účtu, aby mohl provést instalaci.

3. KuboF
Ale existuje aj zipnutá verzia MozBackup. Tú pod Vistou nestačí rozbaliť a fičať? načo inštalovať?

4. Pavel "JasnaPaka" Cvrček
[3] Stačí, ale většina uživatelů dává přednost klasickému instalátoru.

5. JaFi
Dobrý program, ale stalo se mi, že obnova ze zálohy proběhla, ale přesto, že doplňky jsou povoleny, tak FF je vůbec nevyužívá (ale lze je najít ve správci doplňků). Zkusil jsem je zakázat a znova povolit. Nic jinýho mě nenadlo. Nechce se mi je všechny intalovat znova a přijít i o nastavení těchto doplňků.

6. Jafi (www)
Navíc při aktualizaci již instalovaných (ale nefunkčních) dopňků proběhne stahnutí a pak se oběví tabulka s textem:

Aplikace Firefox nemohla stáhnout soubor

http://releases.mozilla.org...m.xpi

kvůli chybě: Neočekávaná chyba instalace.
Více informací je možno zjistit ze záznamů v chybové konzole.
-203

7. v6ak (www)
Žeby záloha jen extensions.rdf? Myslím, že reinstalací rozšíření nic nepokazíš, protože to nastavení buď už nemáš, nebo se velmi pravděpodobně zachová. A i kdyby se nezachovalo, tak tu zálohu ještě máš, ne?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.