Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 2.0.0.11 tento pátek

Logo Firefoxu

Předevčírem uvolněný Firefox 2.0.0.10 se již tento pátek dočká svého „nástupce“. Krátce po vydání Firefoxu 2.0.0.10 se totiž objevil problém s funkčností metody Canvas.drawImage, který byl způsoben jednou opravou obsaženou ve Firefoxu 2.0.0.10. Vzhledem k tomu, že uvedenou metodu využívají i některá rozšíření, bylo rozhodnuto o uvolnění opravné verze, která bude obsahovat pouze opravu této chyby. V současné chvíli je dostupná verze RC1 a pokud vše půjde podle plánu, bude finální verze uvolněna tento pátek.

V souvislosti s vydáním Firefoxu 2.0.0.10 si též několik lidí stěžovalo na problémy při práci s přílohami u Lotus Domino Web Access. Zde je problém způsoben restrikcemi danými opravou bezpečnostní chyby související s URI jar:, jenž je nyní ve výchozí konfiguraci omezen na MIME typy application/java-archive a application/x-jar. Lotus Domino Web Access však zde pro Firefox posílá chybný MIME typ. Řešením je nastavení správného MIME typu v konfiguraci Lotus Domino Web Access (návod) či změna předvolby network.jar.open-unsafe-types na hodnotu true na konfigurační stránce about:config. Tato změna se ale z bezpečnostních důvodu nedoporučuje.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. VfB
jinak k té dvojkové verzi, jde nějak vypnout ten 3D efekt otáčející kostky při přechodu mezi taby? když jsem ho viděl poprvé, tak jsem byl nadšený, ale po padesáté už mně to tolik nebere : )

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.