Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a stránky s neplatným SSL certifikátem

Logo Firefoxu

Jednou z novinek připravovaného Firefoxu 3.0 je i striktnější přístup k SSL certifikátům na zabezpečených webových stránkách. Pokud například s Firefoxem 2.0 navštívíte zabezpečenou stránku, která je zabezpečena SSL certifikátem určeným pro jinou URL, prohlížeč zobrazí varovný dialog, který uživatel bezmyšlenkovitě odklepne a jede dál. Jinak je tomu ovšem v Internet Exploreru 7.0 a připravovaném Firefoxu 3.0, který místo cílové webové stránky zobrazí chybovou stránku informující, že se zabezpečeným připojením není vše v pořádku.

Pokud přesto chcete navštívit stránku s nekorektním certifikátem, budete muset na uvedené chybové stránce klepnout na odkaz A nebo můžete přidat výjimku..., kde po klepnutí na tlačítko Přidat výjimku v dialogu potvrdíte, že chcete uvedenou stránku přidat mezi výjimky, u kterých nebudete upozorňováni.

Chybová stránka Firefoxu 3.0 při neplatném certifikátu

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Michal Stankoviansky
Je možné toto správanie vypnúť?

Ďakujem.

2. Arcao
Nejvetsi problem je, ze pokud u rozsireni pouzivate xmlhttprequest s dotazem na url s https zabezpecenim, ktere neni overeno u duveryhodneho korenoveho certifikatu, tak vas to upozorni, ze mate proste smulu a odpalkuje vas to. Zadna moznost pridani vyjjimky v tomto dialogu.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.