Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Odstraňování memory leaků ve Firefoxu 3.0 II

Logo Firefoxu

V souvislosti s odstraňováním memory leaků ve Firefoxu 3.0 se toho v poslední době docela dost událo, takže jsem si říkal, že bych k této problematice mohl zase něco napsat. Jak jsem tu již zmínil, vývojáři Firefoxu se v souvislosti s verzí 3.0 hodně zaměřují na jeho paměťovou náročnost. Jen za poslední týden bylo odstraněno 30 paměťových úniků, což je poměrně velké číslo. Daleko významnější je však optimalizace práce s obrázky na webových stránkách, které výrazně ovlivňují paměťové nároky prohlížeče. Zde bylo učiněno dost práce a jak jsem si mohl na vývojových verzích Firefoxu 3.0 vyzkoušet, nebyla to rozhodně zbytečná práce.

Zajímavý průzkum v oblasti paměťových nároků v uplynulé době realizoval Stuart Parmenter. Ten jako hlavní příčinu zvýšených paměťových nároků Firefoxu nevidí memory leaky, ale fragmentaci paměti. Jak sám říká, bude se touto problematikou zabývat i nadále a v Bugzille se již objevilo několik úprav kódu. Uvidíme, jaké vysledky přinesou.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Joelp
Již i já s mojím výkonným strojem jsem spozoroval zrychlení startu FF 3.0 a obrovskou pružnost při práci s ním. Sice ještě bere "dost" paměti, ale na 2. betu je to dobrý výsledek.

Jen tak dále :-)

2. VfB
jde nějak zprovoznit uvětšování písma ve Firefoxu 3? a nevíte, zda to, že už trojka už defaultně nezvětšuje písmo je chyba nebo vlastnost?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.