Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Internet Explorer 7.0 nyní nabízen bez ověření pravosti Windows

Pokud jako operační systém používáte Windows XP či Vistu, pravděpodobně jste se setkali s ověřením pravosti instalace tzv. Windows Genuine Advantage. V rámci tohoto programu se Microsoft snaží znepříjemnit život uživatelům nelegálních instalací Windows a naopak zvýhodnit ty, kteří mají řádně zakoupenou licenci. Bez ověření pravosti si tak nemůžete stáhnout některé ne-bezpečnostní aktualizace systému či doplňky. S ověřením pravosti systému jste se mohli setkat i v rámci instalátoru Internet Exploreru 7.0.

Dnes se na IEBlogu objevila zajímavá informace, že instalace Internet Exploreru 7.0 pro Windows XP již nebude vyžadovat potvrzení legálnosti systému. Jinak řečeno, Internet Explorer 7.0 nyní půjde nainstalovat i do nelegálně nainstalovaného systému. Poměrně zajímavý krok ze strany Microsoftu, který se na jednu stranu snaží zvýhodnit legální instalace systému, na druhou stranu říká "teď dáváme možnost instalovat IE 7.0 i uživatelům nelegálních instalací". Oficiálním zdůvodněním tohoto kroku je vyšší ochrana ekosystému Windows, což je poměrně pochopitelné zdůvodnění, protože Internet Explorer 7.0 je oproti verzi 6.0 bezpečnostně někde úplně jinde a v tomto směru udělali v Microsoftu velký kus práce. Nabízí se však otázka, proč k tomuto kroku došlo až nyní a zda není spíše důsledkem toho, že Internet Explorer 7.0 nenahrazuje předchozí verzi tak rychle, jak by si v Redmondu přáli.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Martin Hassman (www)
Mě na tom IE-příspěvku zaujalo ještě to, že v podstatě neoficiálně přiznali, že odstranění menu z programu nebyl tak úplně dobrý tah.

Ostatně menu-problém se netýká jen IE. Prý se objevily komerční programy, které menu přidají do nových Office a lidě to chtějí a opravdu si je někdo kupuje. Jsem zvědav, jak tenhle souboj (menu ano/menu ne) dopadne.

2. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[1] Pokud jsem to dobře pochopil, tak se uvedená změna týká pouze Windows XP. Není to tedy ani tak o tom, zda hlavní nabídku ano či ne, jako spíš o tom, že v systému, kde je hlavní nabídka všude, zavést aktualizaci programu, která ji v jednom specifickém místě zruší, není asi nejvhodnější. U Windows Vista je to asi jiná, protože tam je odklod od hlavní nabídky znát.

3. Miki
Tak a je po radosti. CZ verze žáda WGA.Takže jestli je to vůbec pravdivá zpráva, tak platí pouze pro IE7 v AJ, tam to nic nechtělo a myslím si, že to mělo být v uvodním příspěvku vzpomenuto.

4. sx
z 25.10.07 je uz ceska verze ie7 bez wga ale jako domovska stranka mi furt jede microsoft.com nevite jestli je to zamerne nebo jen u me

5. Libor
Teď jsem si stáhl IE7 z českých stránek (nepamatuji si adresu tak jsem dal microsoft.cz) a žádnou kont

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.