Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

SamePlace - Jabber klient pro aplikace Mozilla

Logo Mozilly

Dnes jsem si na jednom zahraničním serveru přečetl krátké info o doplňku SamePlace. Ten do aplikací Mozilla přidává jednoduchého Jabber klienta. Něco takového tu již bylo jako samostatná aplikace postavená na XULRunneru, ale doplněk pro existující Mozilla aplikaci nepamatuji. Po krátkém zkoušení musím říci, že SamePlace není vůbec špatný klient. Pominu to, že s klasickým desktopovým Jabber klientem se nemůže srovnávat, ale jako doplněk pro aplikace Mozilla mě to potěšilo. Minimálně jako zajímavost doporučuji vyzkoušet. SamePlace můžete stahovat z domovské stránky.

Ukázka SamePlace v Thunderbirdu

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Arcao (www)
No nějak si nedokážu představit, že bych měl puštěný Thunderbird 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, atd... To spíš by bylo lepší, kdyby to běželo jako standalone aplikace v XUL Runneru.

2. MiK
Kdysi před lety tu již jednoduchý doplněk byl: . Čili nic nového pod sluncem, jen mě těší, že už Jabber vlezl i do Thunderbirdu - mohli by přidat i SeaMonkey. ;-)
Držme jim palce, ať jim to vydrží déle, než předchůdcům. Ostatně i Mango je už asi mimo hru. :-(

3. MiK
Dobře, tak ještě URL, co mi zdejší CMS z komentáře uzmul: http://jabberzilla.jabberstudio.org/

4. VS
Re 1: To asi ani není třeba. XMPP umožňuje souběžné připojení (prioritami se pak dá řídit, který klient dostává komunikaci, která je nově odstartována a odesílatel neurčil, která instance ji má přijímat). Takže je možní být připojen klientem IM (trvale) a ve Ffx/Thb jen po dobu spuštění a využívat výhody integrace (někdo mi napsal, potřebuji odepsat jednu řádku a hned při čtení dopisu vidím, že je online -- tak nepíši dopis, ale použiji IM, a podobně).

5. annaiak
Nainstalil jsem SamePlace do dvou foxu a jednoho TB, a nikde se mi v horni liste nezobrazilo menu Jabber. Nejake napady, co s tim??

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.