Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co nového ještě přinese Firefox 3.0

Logo Firefox

Vydání Firefoxu 3.0 Alfa 8 je za dveřmi a ač je v plánu vydání vývojových verzí Firefoxu 3.0 stále uvedeno, že tato verze bude již obsahovat všechnu funkcionalitu finální verze, nebude tomu tak. Jeden z vývojářů Firefoxu, Mike Connor, se ve svém blogu rozepisuje, na jaké věci se ještě uživatelé mohou těšit. Asi největší novinkou bude z hlediska uživatele nově upravený Správce doplňků, který bude nově úzce svázán se serverem Mozilla Add-ons. Zajímavě též vypadá připravovaný nový způsob upozorňování, který bude například umožňovat snadno odvolat provedená rozhodnutí či přidání vyhledávání do správy hesel. Mimo to zbývá dopracovat Places, kde se dočkáme nového správce integrujícího správu záložek, historie navštívených stránek a historie stahování. Nově budou zpracovány i postranní lišty. Novinek bude ještě dost, takže je nač se těšit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
Kdysi jsem zaznamenal informaci, že FF3 bude ukládat stránky do PDF. Od té doby jsem o tom už nikde neslyšel, byla tato funkce zrušena, nebo jsem podlehl bludu? Jistě by byla taková věc užitečnější, než znovu zpřeházené nastavení předvoleb a doplňků.

2. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[1] Podpora pro ukládání do PDF ve Firefoxu 3.0 již je. Jeden z vývojářů mluvil o rozšíření, které si vytvořil, a které díky této podpoře umožňuje ukládat stránky do PDF. Bohužel jej zatim nikde nevystavil (nebo nevím kde). Jestli bude ve Firefoxu 3.0 přímo volba pro uložení do PDF, to netuším.

3. PetrTwo (www)
[1] Zatím PDF Creator ;)

4. v6ak
[1] PDF je IMHO dost hnusný formát. Pokud se nemýlím, tak se zakládá na pozicování. Viděl jsem sránku vygenerovanu inDesignem, patrně z PDF, viděl jsem různé pokusy konverze pdf2html, a když jsemse to poksil ve FF zvětšit, mohlo se to díky pozicování rozpadnout...

5. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
Příspěvek s vulgárními výrazy jsem smazal. Prosím slušně.

6. SlovakSoft (www)
Loop for Firefox
https://addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/4738?id=4738

7. MiK
[2] Díky, nechám se překvapit. Jsem zvědav, jak to bude fungovat.

[3] Použil bych nějaký ovladač na virtuální "tiskárnu" do PDF (to ostatně v Linuxu není žádný problém), avšak chtěl bych, aby se při uložení do PDF nepoužily tiskové styly stránky, ale právě ty pro obrazovku. Zatím jsem nepřišel, jak na to, aniž bych musel editovat zdroj HTML.

[4] Formát mě ale nezajímá. Potřebuji někomu poslat veřejně nepřístupnou stránku tak, aby viděl, jak vypadá a nemohl do ní moc hrabat. PDF je pro to lepší, než PNG už jen třeba v tom, že to lze textově prohledávat.

[6] Jak to funguje? Viděl jsem nějakou registraci a složité ovládání. To prochází přes něčí servery? Nic jednoduššího není? Doufám, že řešení ve Firefoxu bude značně jednodušší.

8. Florametis (www)
ad [4].
Nemyslím si, že je pdf hnusný formát, je ale svoji logikou naprosto odlišný od html. Pdf je totiž v podstatě vylepšení postscriptu, tedy formátu, který je určen pro typografický výstup.

9. Joelp
Loot to PDF jde použít pouze pro veřejně dostupné stránky. Člověk se musí zaregistrovat a rozšíření odešle link na server. Ten vygeneruje PDF a pomocí rozšíření nabídne ke stažení. Naposledy jsem to zkoušel pře půlrokem a ne všechny stránky šli vůbez použít. Často jsem viděl error. Prozatím používám tisk do souboru a ps2pdf. Ovšem pomocí tlačítka v FF by to bylo komfortnější.

10. v6ak
[7](re:[4]): Jasně, ve srovnání s PNG určitě... BTW: Tomu se zamezit nedá, jen to jde ztížit...
[8]: Jde mi o to, že PDF je patrně šíleně nesémantické.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.