Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

MozBackup - test nového instalačního programu

Logo Mozilly

V průběhu víkendu jsem provedl migraci vytváření instalačních programů MozBackupu z Inno Setupu, v kterém byly vytvářeny doteď, na NullSoft Installer. Důvodem byla snaha o automatizaci vytváření instalačních programů a ZIP verzí. MozBackup je aktuálně dostupný ve čtyřech verzích, pro které je vytvářen instalátor a ZIP verzi. Jedná se o angličtinu, němčinu, češtinu a slovenštinu. U Inno Setupu to znamená udržovat 4 verze skriptů na vytváření instalačních programů. Neumožňuje totiž vytvářet instalátory na základě parametrů přijímaných z příkazové řádky, což znemožňuje automatizaci.

Vzhledem k tomu, že mi vydání nové verze MozBackupu zabere poměrně času (kterého mam málo), provedl jsem menší automatizaci. Jednotlivé balíčky nově vytvářím pomocí skriptu ve Windows PowerShellu a instalační program jsem byl nucen překlopit do NullSoft Installeru, který mi umožňuje spouštět skript na vytváření instalačních programů s parametry. Výsledek je dostupný níže, takže pokud máte čas, pomozte mi jej otestovat, zda je vše v pořádku.

Mimo nového instalační programu tato zkušební verze opravuje chybu znemožňující ukládat zálohy přímo na síťové disky a opravuje též chybu zarovnání programu při spuštění na dual monitoru.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Lada Jancik
Ahoj, tak jsem to vyzkousel na WinXP Pro SP2 OEM CZ, a instalator je OK, v nabidce start se vytvori spravne zastupci, program funguje, odinstalace take. Zip verze funguje, soubory v ni jsou totozne. Zitra v praci vyzkousim ty sitove disky a dual monitor.

2. thouareg
Zdarec, tak jsem to zkoušel a zip verze mi bez problemu funguje i na sitových discich, at uz namapovanych jako pripojena sitova jednotka nebo vybranych postupne pres vyber cela sit. Instalovanou verzi taky zkusim, ale mam radsi ty zip verze :-)

3. Lada Jancik
Takze muzu potvrdit, sitove disky funguji (vyzkousen Novell, samba, Win2003). Spousteni na dual monitoru je bez problemu, zarovna se doprostred hlavni obrazovky.

4. Richard
Omlouvám se ale z trochu jiného soudku: mám verzi 1.4.4 a ikdyž mám zatrženou volbu záloha emailů tak se záloha neprovede. Byla by rada?

5. Luboš
Richard,
a takto skúsiť 1.4.7 ?

6. Richard
Udělal jsem to( 1.4.7 ) ale je mi divné, že když mám přes 40 MB pošty v profilu tak provedená záloha je 9 MB. Ve starších verzích byla záloha skoro 1:1, takže si ted nejsem jistý jak vyzkoušet, že mám opravdu emaily zazálohované.

7. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[1] [3] Díky moc za reporty.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.