Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Eudora 8.0.0 Beta 1

Logo Mozilly

Je tomu skoro rok, co jsem zde mluvil o projektu Penelope. Pod tímto názvem se skrývá nově připravovaná verze poštovního klientu Eudora, který má být založen na Thunderbirdu. Dlouho bylo ticho po pěšině, ale nyní je k dispozici první betaverze. Nedalo mi to, abych ji nevyzkoušel. Již poznámky k vydání dávají tušit, že tato verze je hlavně snahou tvůrců upravit uživatelské rozhraní Thunderbirdu dle stylu starších verzí Eudory.

Nikoho tak nepřekvapí jiný vzhled, rozvržení hlavní nabídky či klávesové zkratky. Co se týče zajímavých novinek z pohledu uživatele Thunderbirdu, zaujmout může úprava lišt, kam je možné umístit tlačítko libovolnou položku z hlavní nabídky či odkaz na kontakt, po jehož stisknutí se otevře okno nové zprávy s předvyplněným kontaktem. Více zajímavostí jsem bohužel neobjevil. Mimo viditelných funkcí tak byl ještě vylepšen import ze starších verzí Eudory, což je věc, která se promítne i do Thunderbirdu. Eudora 8.0.0 Beta 1 je založena na Thunderbirdu 2.0.0.6 a je k dispozici ve verzi pro Windows či Mac. Pokud se Eudoru rozhodnete vyzkoušet, pak si dejte pozor na jednu záludnost. Eudora totiž pro uživatelské profily používá stejné umístění jako Thunderbird, takže si pro účely testování nezapomeňte vytvořit nový uživatelský profil.

Okno Eudory Okno Eudory

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Georgo (www)
Nějak se marně snažím zjistit, čím je Eudora jiná, než Thunderbird, pokud pominu skin a pár drobností, které jsem si všiml.

Čekal jsem něco jako Firefox vs Flock, ale bohužel :(

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.