Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a nové procházení FTP

Logo Firefoxu

Jednou z věcí, která se mi na stávajícím Firefoxu nelíbí, je procházení navštívených FTP serverů. Obsah jednotlivých adresářů je zobrazen v nevzhledném seznamu, kde se narozdíl od klasických souborových managerů nezobrazují nejprve složky, a až následně soubory, ale vše je seřazeno abecedně dohromady. Naštěstí od Firefoxu 3.0 bude vše jinak a procházení FTP serverů dostane novou podobu, která též bude umožňovat řazení dle velikosti souborů či datu poslední změny. Úprava je již součástí vývojových verzí, takže si ji můžete vyzkoušet. Pro vás ostatní jsem připravil menší porovnání. Vlevo je ukázka procházení FTP serveru ve Firefoxu 2.0, vpravo pak nová podoba ve vývojové verzi Firefoxu 3.0.

Vzhled procházení FTP ve Firefoxu 2.0 Vzhled procházení FTP ve Firefoxu 3.0

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. KuboF (www)
Táto zmena poteší, aj keď po FTP serveroch radšej chodím Total Commanderom.

2. Marty (www)
Osobně mě připadá nový nápad lepší a přehlednější, ale jak je stále pro práci s FTP budu používat osvědčený Total Commander.

3. Martin Hassman (www)
Zajímalo by mne, co se stalo s XUL directory listingem. Byl ještě součástí Mozilla Suite a dal se zapnout v about:config. Choval se prakticky jako pruzkumnik ve Windows.

4. Adam Hauner (www)
Martine, zapínal se pomocí "network.dir.format" s hodnotou 3. V SeaMonkey stále funguje, při nastavení ve Firefoxu přestane procházení FTP serverů reálně fungovat. Aneb ve Firefoxu XUL directory listing zařízli.

5. Honza Krosman (www)
Pokud nebudu mít třeba ve škole Total commander po ruce, tak myslím, že to využiji.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.