Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

MozBackup 1.4.7 Beta

Logo Mozilly

Po delší době je tu aktualizace programu MozBackup, který slouží na zálohování a obnovu uživatelských profilů aplikací Mozilla. Verze 1.4.7 Beta přináší podporu alfa verzí Firefoxu 3.0 a opravuje chybu v zálohování a obnově RSS účtů Thunderbirdu. Jedná se o verzi primárně určenou pro zájemce o otestování, kteří mohou stahovat instalátor či ZIP verzi. Nalezené chyby prosím hlašte.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Georgeek (www)
Dobrý den.

Velice díky za tento skvělý produkt, který mně i okolí již delší dobu spolehlivě pomáhá uchovávat data.

Jsem již delší dobu uživatelem produktu Mozilla Firefox a zároveň Mozilla Thunderbird, takže jsem byl nadšen checkboxem, který usnadňoval zálohu další aplikace Mozilla.

Jak jsem tedy předeslal, nejčastěji zálohuji obě aplikace zároveň a do nového společného adresáře spolu s řadou dalších záloh. Proto bych velice uvítal, kdybych při zálohování druhé aplikace Mozilla již nemusel znovu nastavovat cílový adresář zálohy.

Již delší dobu o tom přemýšlím a myslím si, že by to nemuselo nikterak vadit ani jiným uživatelům, kteří zálohují do stejného adresáře.

I když nejde o chybu, dávám to panu Cvrčkovi na zvážení, zda by tuto vlastnost mohl implementovat do ostré verze, zvláště ukáže-li se, že tato připomínka má reálný základ a lze jí s dobrým výsledkem implementovat.

Prosím uživatele, kteří mají něco k tématu, aby se vyjádřili. Myslím zejména ty, kteří mají co říci k zálohování.

2. Rastislav Istvan
Dobry den.

Chcel by som spytat kedze s oblubou vyuzivam portable app od mozilly ako port. thund. a port. FF ci je mozne odzalohovat nejakym sposobom pomocou vasho programu aj spominane portable TB a FF

Dakujem

3. SlovakSoft (www)
Odpoviem za Pavla a dúfam správne: nie, prenosné verzie ním zálohovať nemožno, lebo nie sú zapísané v registroch systému (kde MozBackup vyhľadáva aplikácie). Ale nie je nič jednoduchšie ako zálohovať ručným skopírovaním obsahu priečinka profile z prenosnej verzie. MozBackup robí to isté a navyše to zbalí do ZIP-u, ktorý potom premenuje na PCV.

4. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[1] Lze nastavit v souboru backup.ini ve složce s nainstalovanou aplikací.
[2] Podpora Portable verzí je plánována do budoucna.

5. Georgeek (www)
Bohužel mám obavu, že soubor backup.ini mnou popisovanou vlastnost neřeší.

Já potřebuji při každém spuštění aplikace Mozbackup (kvůli záloze Firefoxu a zároveň Thunderbirdu) změnit cílový adresář zálohy, jako to aplikace Mozbackup umožňuje, s tím rozdílem, že by si aplikace Mozbackup měla zapamatovat aktuálně použitý adresář již v okamžiku zálohy prvního produktu Mozilla (Firefox) a nikoliv až při ukončení celé aplikace Mozbackup.

Potřebuji to proto, aby nový cílový adresář stačilo nastavit pouze jednou, přestože bude použit pro uložení nastavení obou Mozilla produktů.

6. Pavel "JasnaPaka" Cvrček (www)
[5] Asi už chápu. To v současné době skutečně nejde.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.