Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Lightning experimentálně podporuje SeaMonkey 2.0

Logo SeaMonkey

Kalendářové rozšíření Lightning v současné době podporuje pouze Thunderbird. Již několikrát se objevila diskuse, zda by neměl být podporován i Firefox. Vždy však zůstalo pouze u diskuse a reálně Lightning ve Firefoxu neběží. Vývojáři mají omezené lidské zdroje, takže se nesnaží tříštit síly. Vedle Thunderbirdu a Firefoxu tu máme ještě balík SeaMonkey, jehož uživatelé volají po doplňku pro správu času a úkolů. Tím bylo kdysi rozšíření Mozilla Calendar, ale jeho vývoj byl ukončen pro zastaralost a snahu vývojářů zaměřit se více na Lightning a Mozilla Sunbird.

Dnes se v Calendar blogu objevila informace, že vývojovou verzi Lightningu lze nyní provozovat na vývojové verzi SeaMonkey 2.0. Neznamená to však, že by se balík SeaMonkey stal oficiálně podporovaným. Vývojáři Lightningu uvádí, že podpora je pouze experimentální a na vlastní riziko. Chyby, které souvisí pouze s balíkem SeaMonkey nebudou jimi řešeny, takže jejich řešení budou realizovat patrně vývojáři SeaMonkey (pokud budou mít čas). Pokud si chcete vyzkoušet Lightning v SeaMonkey 2.0, můžete si jej stáhnout. Patrně však prozatím narazíte na řadu chyb, které hlavně souvisí s integrací s balíkem.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PetrTwo (www)
Vývojáři SeaMonkey si na to nejspíš budou muset najít čas, protože kalendář v takovémto balíku není nevýznamný a budou-li chtít udělat svou aplikaci lákavější pro uživatele, pak asi nebude co řešit. Myslím ;)

2. JaM (www)
No to je výborná zpráva. Právě kvůli tomu jsem na SM přešel.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.