Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a individuální nastavení stránek

Logo Firefoxu

Firefox 3.0 počínaje dnešní vývojovou verzí obsahuje možnost individuálního nastavení jednotlivých webových stránek. Pokud přejdete do dialogu s informacemi o stránce (View Page Info) a nahlédnete do sekce Permissions, můžete zde najít možnost individuálního nastavení pro obsah dané stránky. Můžete zde nastavit (ne)zobrazování obrázků pro daný web, totéž pro cookies či vyskakovací okna. Totéž jste v zásadě mohli dosud nastavovat různě v nastavení programu. Počínaje Firefoxem 3.0 to bude nyní i na jednom místě. Snad jen by to mohlo být k dispozici i v hlavní nabídce, aby k tomu byl rychlejší přístup a přidat možnost nastavovat totéž například pro Javu či JavaScript. Uvidíme čeho se dočkáme do finální verze.

To, o čem tu hovořím, není pouhé přeskupení stávajících předvoleb. Individuální nastavení se nyní ukládá do souboru content-prefs.sqlite v uživatelském profilu. Co je nově z hlediska uživatele příjemné, je uchovávání nastavení velikosti písma na jednotlivých stránkách mezi relacemi. Asi každý z vás někdy narazil na web, kde autor nastavil malou velikost písma, takže jste si jej pomocí kláves CTRL + zvětšily. Při přechodu na jinou stránku jste si pak velikost písma museli dávat zpět. Nyní je nově uchováváno vaše nastavení velikosti textu pro každou stránku samostatně. To jistě potěší uživatele, kteří navštěvují pravidelně některou stránku s nastavenou malou velikostí písma a musí si jej při každé návštěvě zvětšovat.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. SlovakSoft (www)
To nastavenie veľkosti písma pre jednotlivé stránky bude teda asi koniec rozšírenia NoSquint...

2. JayFinch
Pěkné. Další důvod proč se těšit na FF3.

BTW CTRL + zvětšilI. ;-)

3. Urban (www)
Zvětšování písma je na ....
Dost webů se při úpravě písma rozpadne. Mnohem lepší je funkce lupy, ale té se asi v této verzi nedočkáme, že?

4. Asmodeus
Je pravda, že Lupa by byla dosti dobrá...

5. funTomas
Kdo chce lupu, nainstalujte si Reveal.

6. eee
Jestli je lupa ta hruza z opery, tak proboha jen to ne. a) se mi takova stranka nevejde na obrazovku a musim horizontalne skrolovat pri cteni = neni to k precteni, opoustim web a b) to priserne zdeformuje grafiku, fuj. Jestli se rowpadne design pri zvetseni pisma, je to chyba webu a webdesigner to muze opravit, v pripade lupy s tim nenadela nikdo nic.

7. Jaroslav Šmíd
Pokud lupou myslíte i změnu DPI obrázků i písem, tak to FF3 umět bude. Půjde i nastavit, aby se měnilo DPI jen písem, takže z toho strach mít nemusíte.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.