Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 3.0 a JavaScript 1.8

Logo Firefoxu

Jednou zatím příliš nezmiňovanou novinkou, která přijde s Firefoxem 3.0, je podpora JavaScriptu 1.8. Ten přináší některá vylepšení, i když pravda není tak výraznou inovací jako byl JavaScript 1.7, který je součástí Firefoxu 2.0. Pokud vás zajímají novinky, které budou v JavaScriptu 1.8 obsaženy, můžete nahlédnout do Bugzilly, shlédnout vytvářený přehledový článek na Mozilla Developer Center či si přečíst příspěvek od Johna Resiga, který shrnuje, jaké novinky jsou již ve vývojové verzi Firefoxu 3.0 implementovány.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. DJ.Maca (www)
Nemel byt v FF 3.0 uz JavaScript 2.0?

2. Georgeek (www)
Podle mě ty úpravy syntaxe jsou na nic. Možná si zvyknu, ale spíše bych uvítal, kdyby se urychlil přechod JavaScriptu ke kompilované a tak i mnohem efektivnější formy běhu.

Dále bych uvítal efektivní podporu různých kódování jako Base64, případně dalších, které umožňují různě de-komprimovat a de-kódovat přenášený obsah, která by umožnila snížit přenášený objem dat mezi serverem a klientem. (DHTML)

Právě ladím jistý projekt silně využívající JavaScript a DHTML. Myslím, že jde o velice pokrokovou technologii, avšak prostředky na její ladění mají zpoždění. Zkoušel jste někdo ladit JavaScript, který generuje JavaScript?

3. Martin Hassman (www)
Pro prevody base64 tu jsou funkce window.atob() a btoa()

4. JasnaPaka (www)
[1] Uvažovalo se o tom, ale mělo to nízkou prioritu, takže nakonec dostaly přednost jiné věci.

5. Ondra
Georgeek: Zajímalo by mě, jak bys chtěl pomocí kompilovaného JavaScriptu generovat další kompilovaný JavaScript, a jak chceš zmenšit snížit objem dat kódováním Base64. Jinak souhlas, JavaScript by zasloužil implementovat nativně hoodně moc funkcí. Třeba takový PHP má kdejakou kravinu, a JS nemá ani MD5, pokud se nepletu.

6. Ondra
Potřeboval bych přeložit "Destructuring", nevíte prosím někdo český ekvivalent?

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.