Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Nová správa pádů ve Firefoxu 3.0 Alfa 5

Logo Firefoxu

Pokud používáte noční verze Firefoxu 3.0 pod Windows či Mac OS X, pak jste mohli všimnout, pokud jste měli štěstí, že obsahuje novou aplikaci na správu pádů. Jedná se tedy o aplikaci, která se spustí, když Firefox spadne a nabídne možnost odeslání informací o pádu vývojářům. Ve Firefoxu 2.0 a starších verzích se o tuto obsluhu starala aplikace TalkBack, která však byla komerčním produktem externí firmy a nemohla se tak svobodně používat. Vývojáři Flocku, Songbirdu a dalších aplikací postavených na Mozille tak měli smůlu.

Tomu již nyní bude konec, protože jak jsem zde již několikrát psal, Mozilla Corporation se společností Google vytvořili aplikaci Breakpad, která je šířena pod BSD licencí. Tato aplikace nahradí ve Firefoxu 3.0 Talkback. Firefox 3.0 Alfa 5, který by měl vyjít koncem tohoto týdne, bude mít Breakpad standardně aktivován pod Mac OS X a v 50% případů pro Windows. Druhá polovina uživatelů bude mít stále nainstalován Talkback s tím, že cílem je porovnání funkčnosti obou systémů. Pod Linuxem bude Breakpad k dispozici během několika týdnů. Hlášení odeslaná pomocí Breakpadu můžete procházet pomocí provizorního webového rozhraní. Do budoucna bude Breakpad integrován do dalších aplikací jako například poštovní klient Thunderbird.

Ukázka Breakpadu ve Windows

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. MiK
Zajímavé, úplně jsem přehlédl, že přejmenovali původní Airbag: http://jasnapaka.bloguje.cz/512436-google-breakpad-ve-firefoxu-3-0-alfa-3.php

Jsou už nějaké náznaky, že by to bylo standardně zabudované i v SeaMonkey 2.0?

2. JasnaPaka (www)
[1] Fyzicky tam již je. Mrkni na soubor crashreporter.exe v adresáři se SeaMonkey 2.0. Zatím to nejspíš není aktivováno, ale do budoucna bych to očekával.

3. MiK
Díky za tip, hledal jsem to marně v linuxové verzi. Tam jsem ještě narazil na Talkback. Ale už jsem si o tom početl v konferenci: http://tinyurl.com/38sy2o

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.