Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Stává se Firefox nabubřelý?

Logo Firefoxu

Na serveru Wired.com vyšlo zamyšlení, zda se Firefox nestává s přibývajícími verzemi více těžkopádný, plný nepotřebných funkcí a zda se tak trochu nevzdaluje své původní idee malého a jednoduchého prohlížeče. Osobně s autorem příspěvku nesouhlasím, ale pokud máte trochu času, příspěvek si přečtěte a zkuste se nad ním zamyslet. Když se tak zamýšlím nad tím, co z mé vlastní zkušenosti uživatelům na Firefoxu nejvíce vadí, pak to není velké množství funkcí. Řada lidí by naopak ráda viděla řadu dalších funkcí jako možnost efektivnějšího blokování reklamy, rozšíření možností funkce prohlížení v panelech a řadu dalších. Ovšem co člověk, to názor.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Helenka (www)
Já osobně bych ráda viděla rychlejší odezvu při spuštění prohlížeče... :-D

2. Gals (www)
To je asi taky individuální. Mě se ff spouští cca 10s, ale když jsem u kámoše kliknul na ikonku ff a těsně po tom co jsem doklikl byl ff kompletně nastartovaný, myslel jsem, že mám snad halucinace :D

3. Georgeek (www)
Velice díky za příspěvek!

Myslím, že rychlejší spouštění se tu řešilo a od té doby víme, že rychlost spouštění jde u Firefoxu nastavit podobně, jako to je řešeno u MSIE.

Řekl bych, že problém by mohl nastat při nízké kvalitě jádra software a jeho směřování do budoucna.

Na druhou stranu jako aktivní uživatel FF se záložním souborem bookmarků téměř 3MB si občas připadám podivně při současné stabilitě systému BMs a co je horší, pravidelně se mi stává, že ve specializovaném nástroji nemohu najít BM, o kterém vím vše kromě URL.

Určité rezervy bych viděl i v podpoře multithreadingu.

4. Mazarik
Podla mna by sa do ff nemali pridavat nove funkcie ako blokovanie reklamy alebo lepsia praca s tabmi a podobne, pretoze toto je zalezitost rozsireni.
[3] firefox zvacsa zatazuje system tym, ze interpretuje javascript, ktory je napr. v gmaile dost obsiahly. Bohuzial interpreter js je striktne jednovlaknovy.

5. v6ak
[0] Je mi většinou jedno, zda něco mám jako rozšíření nebo součást prohlížeče. Dovedou mě však naštvat snahy o minimalizaci za každou cenu (ve FF 2.0 odstranění vyhledávacích záložek - to bych udělal jedině až by to bylo vyřešené třeba jako v Opeře).

[4]->GMail.com JJ, někdy se mi zobrazí dotaz na zastavení skriptu....

6. Asmodeus
Startování mi nevadí - nastartuje se mi rychleji než Opera. Nicméně rychlost samotné aplikace no nevím. Nějak se mi to jádro nezdá.

7. Botanicus (www)
Osobne povazuji FF za silene nenazrany (system se vsim vsudy s grafickym prostredim a vsim ostatnim mi nezabere tolik, jako Firefox, o CPU ani nemluvim), a tak zacinam casteji pouzivat Kazehakase, ktere je na tom prece jenom vyrazne lepe (a ma i nektere fajn featurky). Kazdopadne vadi mi, ze je to taky Gecko - to mi totiz bohuzel vecne pada, coz je u prohlizece katastrofa :/

8. Georgeek (www)
Tak já používám Firefox a člověku přede mnou bych řekl, že mám starší počítač, jsem často na Internetu, vyvíjím software, včetně masivního DHTML (XHTML + JavaScript) a počítač včetně Firefoxu a Thunderbirdu na rozdíl od jiných nepadají, takže si myslím, že problém bude jinde.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.