Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox 2.0 a problémy s ICQ 6.0

Logo Firefoxu

V poslední době se stává skoro tradicí, že kdejaký instalovaný software ve Windows se hned a rád integruje do webového prohlížeče. Přenastaví titulní stránku, přidá toolbar apod. V lepším případě se zeptá, v horším případě jste postaveni před hotovou věc. Zatímco do nedávné doby byl tímto postižen pouze Internet Explorer, v poslední době se stává čím dál častější "obětí" i Firefox. Příkladem může být Java 6.0 instalující rozšíření do Firefoxu či ICQ 6.0, které přenastaví, co se dá. Pokud jste se nechali zlákat a nainstalovali si ICQ 6.0, pak je vám ve výchozí instalaci Firefoxu přenastavena domovská stránka, výchozí vyhledávací modul a vyhledávání v adresním řádku pomocí klíčových slov. Zatímco prvních dvou se zbavíte velmi snadno, u vyhledávání v adresním řádku většina lidí neví. Pomoc je poměrně snadná. Přejděte na konfigurační stránku about:config, vyhledejte předvolbu keyword.URL, označte ji a klepněte pravým tlačítkem myši. V zobrazené místní nabídce zvolte volbu Obnovit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. spooon (www)
ještě že mám QIPa...

2. PetrTwo [openID]
Teoreticky (a nejspíš i prakticky) by se tomu mělo dát zabránit při instalaci ICQ - po zvolení možnost Vlastní instalace lze odškrnou všechny tři "nežádoucí" položky (nastavit icq.com jako domovskou stránku,...).

3. JasnaPaka [openID] (www)
[3] Ano, ale vzhledem k cílové skupině ICQ 6.0 nepředpokládám, že by mnoho lidí volilo Vlastní instalaci. Tento příspěvek je spíše o řešení následků.

4. pashik
hmm.. takze ani tohle mi nefunguje.. ja se te ludry nezbavim.. a to jsem byl jen zvedavy jak to bude vypadat to icq.. :(

5. pashik
nefunguje to ani v te verzi 2.0.0.3... . kdo mi ted poradi?
jak tu kurvu oddelat?

6. zoquete
add "cilova skupina ICQ"

nemam pro to podklady, ale myslim, ze je dobre mozne, ze je tvorena vice lidmi, nez cilova skupina Firefoxu, ve kterem je upravovani konfiguracnich souboru beznou praxi, vyzadovanou i po zacatecnicich.

7. spanila
no neviem ale pouzivam firefox uz dost dlho a nepotreboval som tato upravovat jeho chovanie. teraz som sa uz o tom dopocul, ale fakt som o tom nevedel. no a nemyslim ze vyradit iba ten jeden riadok staci, asi treba zmenit aj vacsinu ostatnych zmenenych riadkov... napr, resetnut domovsku stranku, zmazat tu icqSearch historiu, obnovit defaultny vyhladavaci engine. aha ale to vlastne autor spominal takze tak :)

8. mara
icq 6 problémy : přepsalo mi domovskou stranku a v možnostech internetu to změnit nejde poradte pls

9. Petr
9. Mara

Nástroje -> Možnosti -> Hlavní -> Domovská stránka nastavit na Obnovit výchozí

6. pashik
Postupuj u ICQ 6 při odinstalaci stejně jako je to v návodu pro úplné odinstalování FF. Pak v nabídce Start zadej Hledat napiš ICQ a zlikviduj všechny zmínky, které najdeš.

10. jirka
nevíte někdo jak přimět to ICQ6 aby url odkazy otevíralo ve Firefoxu? mě to pouští IEčko a štve mě to.
díky :-)

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.