Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak vypadá typický uživatel Firefoxu

Logo Firefoxu

Analytická společnost comScore prezentovala výsledky studie, která analyzovala, jaký typ uživatelů používá Firefox a jaké je porovnání s konkurenčním Internet Explorerem. Některé výstupy jsou zajímavé. Ze studie například vyplývá, že tržní podíl Firefoxu na univerzitách je 17%, ve firmách je to "pouhých" 8%. Dalším zajímavým ukazatelem je rozložení uživatelů dle věku. Z tohoto ukazatele vyplývá, že průměrný uživatel Firefoxu je mladší než je tomu u průměrného uživatele Internet Exploreru. Ve věkové kategorii 18 – 24 let je 22% z celkového počtu uživatelů Firefoxu, naproti tomu u Internet Exploreru je to jen 13%. Studie přináší některá další čísla a její další část bude zveřejněna později. Podotýkám, že výsledky uvedené studie se nejspíše vztahují pouze na území USA.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. v6ak
No 22%+13%=35% co používají ostatní?
Kdybych všechno sečetl, asi bych se zase dostal nad 100%

2. funTomas
No on to Pavel napsal móóc stručně. Čísla začnou dávat smysl, když si přečteš i "omáčku" okolo, např. tady:
http://mozillalinks.org/wp/2007/04/firefox-user-profile-the-real-one/

3. JasnaPaka [openID] (www)
[1] Jak píšu: "Ve věkové kategorii 18 – 24 let je 22% z celkového počtu uživatelů Firefoxu". Mluvím zde 22% z celkovém počtu uživatelů Firefoxu (100%) a nikoliv o tržním podílu v této věkové kategorii.

4. v6ak
[3] A jo, já jsem si potom prohlížel odkaz a moc jsem omáčku nečetl (a v češtině jsem zase četl příliš rychle), pak to na těch 100% vypadá.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.