Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Co dělat, pokud Thunderbird 2.0 nepřesouvá nevyžádanou poštu

Logo Thunderbirdu

Většina uživatelů Thunderbirdu má nastaveno, aby se příchozí pošta, která je označena jako nevyžádaná (spam), přesouvala do samostatné složky (nejčastěji Nevyžádaná). Někteří uživatelé přecházející z verze 1.5 však narazí na problém, že označování jako spam probíhá korektně, ale pošta se již nepřesouvá do složky, kam by měla. Jak takový problém řešit?

Prvním zdrojem problému může být poškozený indexový soubor složky. Pokud nevíte, oč jde, nevadí. Jednoduše na složkách Doručená pošta a Nevyžádaná klepněte pravým tlačítkem myši a v místní nabídce zvolte volbu Vlastnosti. V zobrazeném dialogu na panelu Obecné informace naleznete tlačítko Přeindexovat. Klepněte na něj. Tato operace bude v závislosti na velikosti vaší složky chvíli trvat.

Pokud se poté nově přijatá nevyžádaná pošta nezačala přesouvat, zkontrolujte nastavení. V hlavní nabídce zvolte Nástroje a pod ní volbu Nastavení účtu. V zobrazeném dialogu přejděte do sekce Nevyžádaná pošta u vašeho účtu. Zde kontrolujte, zda máte zaškrtnutu volbu Pro tento účet povolit kontrolu na nevyžádanou poštu a Přesunout příchozí nevyžádanou poštu od:. Dále zkontrolujte, zda je správně nastavena cílová složka. Pokud máte globální složku Doručená pošta (výchozí volba), podívejte se též do sekce Nevyžádaná pošta pod "účtem" Místní složky. Zde musíte mít též aktivován filtr nevyžádané pošty a nastaveno její přesouvání.

Uvedený návod je platný i pro balík SeaMonkey 1.1. Zde však dialog Nastavení účtu naleznete pod nabídku Úpravy a globální složka Doručená pošta není výchozí.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. pinus (www)
Stejně mám pocit, že je v tomhle přesouvání nevyžádané pošty stále nějaký bug. Stává se mi například, že když probudím počítač z hibernace, Thunderbird přestane nevyžádanou poštu přesouvat. Musím ho zavřít a znovu otevřít, pak vše funguje normálně (a pochybuji, že při zavření/otevření přeindexovává složky).

2. Rudidlo
Mě přesouvání na IMAPu nefunguje vůbec.

3. Dali (www)
No a mně se stalo, na domacim PC po konverzi z Outlook na TB2 a nastaveni uctu a natazení veškeré pošty, že po restartu nebylo v TB2 po poště a účtech ani památky. Navíc co si pamatuji tak byl problem nastavit heslo k účtu gmail.com, což bylo první co se mi po restartu TB2 dotazoval, bohužel jinak už docela čistý, takže asi taky nějaká chybka.

4. GeBu
Mě na IMAPu přesouvání funguje, ale na domácím PC vidím zprávy 2x.

5. Ivo
Udělal jsem vše co jste tu popsal ale jaksi to pořád nepřesouvá už nevým co stím.Zachvilu budu uvažovat o tom vátit se ke starší verzi protože u té problem není a fungovaloto už nevym co stím.
Možnost když ručne označím jako nevyžádanou poštu mám zaškrtlou a když to udělám nic se neděje zůstane ve složce doručená.

6. ondrad (www)
Diky za super navod, podel neho uz zase vse funguje :D

7. kufik (www)
pomohlo, diky

8. Tonda IV.
Zjistil jsem, že je třeba nastavit nevyžádanou poštu i na účtu "Místní složky". Ne jen na svém účtu. Potom zavřít Thunderbird, spustit a už by to mělo fungovat. Aspoň mě to tak funguje. Mám verzi TB 2.0.0.6

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.