Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Podpora Google Calendar pro Sunbird/Lightning

Logo Sunbirdu

Kdysi jsem zde hovořil o tom, že by se v Sunbirdu a Lightningu měla objevil podpora pro práci s Google Calendar. Nakonec bylo rozhodnuto, že se o přímou integraci jednat nebude, ale podpora bude formou rozšíření. Jeho první verze je nyní k dispozici. Prozatím se jedná o zkušební verzi, u které není garantována bezproblémová funkčnost. Jak to celé funguje? Po nainstalování si v průvodci vytvoříte nový vzdálený kalendář a jako volbu zvolíte Google Calendar. V dalším okně průvodce zadáte soukromou adresu kalendáře, s kterým chcete pracovat (ten pod ikonkou XML na webu), a poté zadáte své přihlašovací jméno a heslo do Google Calendaru. Podle prvotních testů funguje rozšíření nad očekávání dobře.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mazarik
Suhlasim, aby taketo veci boli podporovane formou rozsirenia. Ono je sice pekne, ze napr. v testovacej verzii TB2.0 je podpora pre gmail, ale co ostatne freemaily? To by potom napr. czilla mohla mat v lokalizacii TB seznam alebo cokolvek ine. Lepsie by to bolo podla mna, keby to bolo rozsirenie.

2. Dali (www)
Osobně si též myslím, že integrace by nebyla příliš vhodná. Integravání dalších a dalších funkcí by vedlo jen k extremně velké základní aplikaci s funkcemi, které nebude stejně většina lidí používat a v případě že po dané funkci začne pátrat může ji stejně dobře přidat formou rozšíření.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.