Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Firefox a přehrávání videí ve Windows Vista

Logo Firefoxu

Pokud používáte operační systém Windows Vista a na něm provozujete Firefox, mohli jste si všimnout, že videa (či rádia) požadující v prohlížeči pro přehrání Windows Media Player nepřehrávají, jak by se dalo očekávat. Místo toho se vám zobrazí informační lišta, že je potřeba doinstalovat zásuvný modul. Kde je problém?

Instalace Windows Media Playeru (WMP) standardně obsahuje plugin, který používají prohlížeče jako Firefox či Opera pro přehrávání videí umístěných na webových stránkách. V případě Windows Vista je zde však zrada, protože Microsoft tento plugin z instalace WMP 11 odstranil. Pokud by vám tedy někdo radil, ať si WMP 11 přeinstalujete, pak si buďte jisti, že váš problém to nevyřeší. Co tedy s tím? Řešením je stažení potřebných souborů z Internetu. Jedná se o: npdsplay.dll, npwmsdrm.dll a npdrmv2.dll. Tyto soubory následně nakopírujte do podadresáře plugins ve složce s nainstalovaným Firefoxem (standardně C:\Program Files\Mozilla Firefox). Poté znovu spusťte Firefox.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PetrTwo [openID] (www)
Microsoft se zase vyznamenal, no :(

2. Pavel H.
No super, ale já mám Windows Vista a nelze mi nainstalovat Firefox 2.0.0.3 ani Firefox 2.0.0.2 při instalaci se mi otevře hláška, že nelze otevřít soubor pro zápis...co stím?

3. inline
supr díky lidičky

4. Petr Barták
Jo tak to byl přesně ten problém a řešení. Jen dopním, že u opery (9.21) je tato složka C:\Program Files\Opera\program\plugins

5. ajznbonak
jo jenomže tohle problem neodstrani, nakopirovanim uvedenych souboru se mi pak zobrazuje stara verze WMP .. ktera je ovsem neaktivni a nejde prehrat v opere nebo ff zadne video ..

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.