Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Další adepti na podporu BitTorrentu ve Firefoxu

Logo Firefoxu

Po rozšíření AllPeers, které plánuje do budoucna přidat do Firefoxu podporu pro práci s protokolem BitTorrent, se objevují další dva adepti na scéně. Prvním z nich je rozšíření Firestorm, které je aktuálně ve vývoji. Autor dal k prozatím dispozici pouze obrázky, ale první verzi rozšíření plánuje na duben. Druhým želízkem v ohni je rozšíření Bitfox, kde vývoj zatím nevypadá příliš aktivně, ale nechme se překvapit.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. PetrTwo (www)
No tak AllPeers si už svým způsobem připravilo cestičku... Ta dvě rozšíření mohou před AP zaujmout, pokud někdo bude chtít pouze a jen klasického bittorrent klienta. Dále mít klienta v prohlížeči nemusí být vždy pohodlné, takže ti, kterým to nebude vadit si už vyberou podle funkcí.

2. funTomas
Pavle, AP již podporu pro BT obsahuje, cca 5 verzí zpět!

3. JasnaPaka [openID] (www)
[2] A jak funguje a kde ji naleznu? Teď jsem zkoušel aktuální verzi AllPeers ve Firefoxu 2.0.0.2. Když na webu klepnu na .torrent, nabídne se mi ke stažení na disk, ale jen ten .torrent soubor. Po otevření ve Firefoxu mi jej opětovně nabízí ke stažení. Síť AllPeers funguje na protokolu BitTorrent, ale pokud vím, samotné stahovaní .torrent nabídnou až někdy v budoucnu.

4. funTomas
No pozor, BT je implementován v AP, nikoliv ve FF! To znamená, že je využíván pouze v rámci tohoto rozšíření. Zmínka o takovém typickém user-case je ve fóru All-Peersu (FAQ sekce, vlákno "How does AllPeers work?"). (exc.:"f you are sharing the same file with multiple people, as long as 1 person in the group is online and has the file, there is no need for you to stay online (your other friends will download from each others)."), viz http://www.allpeers.com/community/read.php?10,3935
ale svýho času to psal i Matt na blogu, jen to teď nemohu najít (podezírám jejich nefunkční search)

5. JasnaPaka [openID] (www)
[4] Tomáši, obávám se, že jsi nepochopil obsah tohoto příspěvku a ani můj komentář. To, na co si rozšíření AP používá protokol BitTorrent je věc jedna, druhou věcí je to, o čem je tento příspěvek. Cílem je to, aby Firefox, podobně jako třeba Opera, fungoval i jako BitTorrent klient. Jinak řečeno, klepnu či otevřu si soubor s koncovkou .torrent a Firefox mi daný soubor stáhne podobně, jako třeba Opera. Aktuálně na to není žádné rozšíření a cílem tohoto příspěvku je představit další dva kandidáty.

6. funTomas
Obsah příspěvku ano, ale tvou zmínku o AP asi ne. AP si neklade IMO za cíl "fušovat" do práce s protokoly Firefoxu. Pokud ano, tak mi to uniklo. Proto považuji z tohoto pohledu zmínku o AP trochu nepatřičnou, asi tak.
Mimochodem, je docela zajímavé, že MoCo nemá zatím žádné plány s podporou protokolu BT ve Firefoxu. Není tedy divu, že se objevují tato rozšíření.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.