Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Gran Paradiso Alpha 2

Logo Firefoxu

Vývojová verze Firefoxu 3.0, pod kódovým označním Gran Paradiso, je nyní k dispozici ve verzi Alpha 2. Ačkoliv se jedná o druhou alpha verzi Firefoxu 3.0, je to podobně jako alpha 1 spíše druhý vývojový milník renderovacího jádra Gecko. Tato verze neobsahuje žádné nové funkce pro koncové uživatele, ale jedná se o vývojovou verzi určenou primárně pro testery a webové vývojáře.

Oproti první alpha verzi byl zahrnut reflow refactoring, díky němuž nyní Firefox projde ACID 2 testem. Nově je též zahrnuta podpora hodnot inline-block a inline-table u CSS vlastnosti display či inkrementální zobrazování XML dokumentů. Bližší informace naleznete v poznámkách k vydání. Pokud si chcete vývojovou verzi otestovat, můžete si ji stáhnout z ftp.mozilla.org. K dispozici je pouze v angličtině.

Alpha 2 obsahuje řadu známých chyb. Vzhledem k fázi rozpracování autoři upozorňují, že tato verze trpí několika známými memory leaky, které se projevují zejména na stránkách s Flashem. Některé weby se též nemusí zobrazovat úplně korektně. Všechny tyto problémy budou do finální verze opraveny. Běžným uživatelům je doporučeno používat stabilní verzi tj. Firefox 2.0. Další plánovaný vývojový milník je Alpha 3, který by měl být k dispozici koncem března.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

K příspěvku dosud nebyl přidán komentář.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.