Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Miranda 0.6.4 a drobný "zádrhel"

Instant messenger Miranda je k dispozici ve verzi 0.6.4. Na tom by nebylo nic až tak revolučního, protože kromě nového upozorňování na dostupné nové verze Mirandy a pár oprav není nic nového. Přesto je tu jedná změna, o které se v novince trestuhodně nepíše. Pokud si totiž stáhnete verzi 0.6.4 a nainstalujete, po spuštění se vám nenačte váš profil (kontakty, historie apod.). Když se to stalo mě, tak jsem si říkal, že je prostě někde bota, což se čas od času stává. Nakonec jsem si až v oficiálním fóru přečetl, že se jednoduše změnilo umístění souboru s profilem ([jméno].dat). Od verze 0.6.4 totiž není v Unicode verzi umístěn ve složce s programem, ale ve složce Data Aplikací (tj. C:\Document and Settings\[přihlašovací jméno]\Data Aplikací\Miranda). Před spuštěním nové verze tedy soubor s vaším profilem přesuňte do uvedeného adresáře a pro jistotu zazálohujte.

Aktualizace: Aby toho nebylo málo, je tu verze 0.6.5. Opravuje chybu v předchozí verzi.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Schyzofrenyk (www)
Díky za tip. Určitě se to bude hodit. Sestra má Mirandu v předposlední verzi a brzy jí to budu měnit. Má ale Windows 98, takže asi stejně budu chvíli hledat. :-)

2. Gals
Pouzivam testovaci buildy 0.7 a tam zatim nic takoveho neni. Lepsi mi to prijde ve slozce mirandy kvuli prenosnosti. Nastesti existuje plugin, ve kterem se daji slozky na ukladani dat nastavit...

3. JasnaPaka (www)
[1] Pokud jsem to dobře pochopil, pak se to týká pouze Unicode verze tj. té, která je pro Windows 2000 a vyšší. Pro Windows 98 je ANSI verze, kde se podle mě nic nemění a soubor zůstává v původním umístění.

4. PetrTwo (www)
No já doporučuji buildy řady 0.7.0 - pokud máte dost nadšení a trpělivosti... Jinak ale stahujte pouze Mirandu v achívu - pouze ji rozbalíte do nějaké složky, kterou lze zabalit a přenést někam jinam (zde doporučuji program 7-zip - vytvoříte s ním snadno samorozbalovací zaheslovaný (zašifrovaný) 7zip archív).

5. helenka (www)
Trefné - trpělivost je opravdu potřeba - co chvíli mě jedno BFU otravuje, že mu něco nejde, ale stabilní používat nechce...

JasnaPaka:
stačí kouknout do mirandaboot.ini, nt5 a vyšší tam mají ProfileDir=%APPDATA%\Miranda, kdežto w9x/me tečku, takže předpokládám, že změnou na tečku bys měl dosáhnout žádaného... (bohužel nemůžu otestovat)

6. JasnaPaka (www)
[5] Díky za info. Mně je v zásadě jedno, kde budu mít profil uložen. Adresář Data Aplikací mi i přijde vhodnější. Co mě však zarazilo je to, že se udála tato změna a v novince o tom nic neuvedli. Proto tento příspěvek.

7. swah (www)
helenka: dobrý tip, potvrzuju, že tento způsob funguje

8. PAtrik
[5] ja pouzivam tiez 0.7.0 alpha build #12 Unicode a nepotrebujem trpezlivost staci pouzivat jeden s mnoha packu, ja osobne pouzivam Faithpack. Je dost casto aktualizovana, zatial som s nim spokojny.

9. Zavi
u vsech verzi mirandy se da nastavit, kde ma byt ulozen konfiguracni soubor

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.