Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Minimo s nejistou budoucností

Minimo, webový prohlížeč pro mobilní zařízení založený na Mozille, má před sebou poměrně nejistou budoucnost. Doug Turner, hlavní vývojář, ve svém blogu uveřejnil příspěvek, kde konstatuje, že již nemá mnoho času na vývoj a do budoucna to prý nebude lepší. Hovoří též o situaci na trhu s mobilními zařízeními, kde ne vždy rozhoduje přání koncového uživatele.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. DJ.Maca (www)
Skoda, ze Minimo nepodporuje sama Mozilla Foundation/Corporation. Tim si zadelava do budoucna na problemy. Trh s mobilnimi zarizenimi je dost velky na to, aby lide prejaly zvyklosti ze svych mobilnich zarizeni na svoje desktopy.

2. JasnaPaka (www)
[1] Mozilla Foundation projekt Minimo podporuje a to hostingem se všemi potřebnými nástroji. Ano, nikoliv vývojáři.

3. DJ.Maca (www)
Ja jsem myslel aktivne jako treba FF => vyvojari. A to si myslim, ze je skoda.

4. rony
napriek akejkolvek mojej sympatii k Firefoxu a Gecko vseobecne si myslim, ze doslo k istej skepse, ci je vobec schopne prevadzkovat prehliadac na jadre Gecko na procesoroch a s vykonom mobilnych zariadeni. Svojim sposobom konkurent NetFront takisto nelame ziadne rekordy v pouzivani.

Naproti tomu vstavany prehliadac poskytuje relativne dost komfortu a minimo by muselo presvedcit nielen tym, ze ma zalozky ale aj rychlostou, lepsou podporou veci ako je Ajax a pod.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.