Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak nainstalovat Firefox 2.0 v Linuxu

Pokud používáte Linux, pravděpodobně dáte při instalaci Firefoxu 2.0 přednost balíčku z vaší oblíbené distribuce. Ta za vás vyřeší všechny závislosti a doinstaluje všechny balíčky, které Firefox vyžaduje. Pokud ve vaší distribuci balíčky Firefoxu 2.0 nejsou, sáhnete nejspíš po binární verzi přímo od Mozilla Corporation. To s sebou občas může přinést některé problémy. Jak na instalaci této verze popisuje ve svém blogu Marek Nožka. Návod je primárně určen pro distribuci Debian.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Mazarik
Autor clanku neriesi niekolko problemov. Niektore distribucne instalacie maju defaultne nainstalovane v profile vsetky jazykove balicky a na niektore najpouzivanejsie rozsirenia je tiez balicek, co moze sposobovat problemy, nielen pri update balickov ale aj rozsireni. Dalej pokial raz uzivatel spusti profil pomocou distribucneho firefoxu, tak sa mu zakazu rozdielove updaty a pokial to neopravi, tak jednoducho svoj stiahnuty firefox neupdatne. Je tam este par veci, ktore sa lisia v roznych distribuciach, ale to skor suvisi s distribucnymi patchmi, co by sa malo v blizkej buducnosti dufam unifikovat.

2. GeBu (www)
Autor to napsal pro sebe jako shrnutí svých poznatků a tak cílem nebylo psát článek pro jiné distribuce než používá (Debian - Etch).
Díky za připomínky.

3. Mazarik
[2] tiez pouzivam Debian a myslel som hlavne nan, pretoze ked sa clovek pozrie na vypis apt-cache:
firefox-dom-inspector + lokalizacne balicky
na to co je vsetko balicek, tak je velka pravdepodobnost, ze si mozete rozbit profil pouzivanim stiahnuteho firefoxu.

4. gosciny
Poradí mi někdo, jak nainstalovat mozilu 2 na mandrivě? balík s koncovkou tar.gz mi to nenajde.. jsem s tím nováček, tak pokud to je hloupej dotaz tak se nezlobte, vážně nevím..

5. honza
Taky jsem nepřišel na to jak ten firefox nainstalovat :(

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.