Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak nepřijít při aktualizaci na Firefox 2.0 o data

Ne, aktualizace na Firefox 2.0 vás nepřipraví o vaše data (záložky, historie apod.), ale existuje pravděpodobnost, že se o ně při aktualizaci můžete připravit sami. Po vydání Firefox 2.0 sem četl několik diskusí na téma, proč někteří uživatelé při aktualizaci přijdou o některá svá data. Jedná se sice o velmi minoritní případ, ale stává se. Výsledkem diskusí bylo několik známých důvodů:

  • Viry či spyware – ano, některé viry či spyware v kombinaci s instalací Firefoxu dokážou způsobit pěknou neplechu. Z virů se typicky jedná o takové, které se snaží neustále spouštět prohlížeč.
  • Spuštěno několik instancí Firefoxu – máte spuštěno několik instancí Firefoxu pod různými uživateli.
  • Spuštěný Firefox s nastaveným MOZ_REMOTE – někteří uživatelé spustí instanci Firefoxu s nastavenou systémovou proměnnou MOZ_NO_REMOTE na 1 (důvody, proč to dělají, teď nebudu popisovat). To může způsobit problém při aktualizaci na Firefox 2.0 ve Windows 2000.

Důvodů bude jistě více, ale tyto jsou hlavní. Pokud tedy instalujete Firefox 2.0 bez odinstalace původní verze (nedoporučená varianta), ujistěte se, že máte Firefox řádně ukončen. Firefox 2.0.0.1 přinese v tomto směru některá preventivní opatření.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. lední brtník
bohužel, vývojáři různých opensourců často jen tupě kopírují poslední chování windows, včetně všech změn k horšímu, protože polodementní americký uživatel to tak chce.
i toto je nesmysl okopírovaný z windows.
v nástroje - možnosti to jde pochopitelně změnit.

2. JasnaPaka (www)
[1] První komentář plný vulgárních slov jsem smazal, takže tvůj komentář teď vypadá jako vytržený z kontextu. Omlouvám se.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.