Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Test ochrany proti podvodným stránkám Firefoxu 2.0 a IE 7.0

Na serveru Mozilla Developer Center se dnes objevila informace o testu ochrany proti podvodným stránkám, který zpracovala společnost Smartware. Cílem bylo porovnat ochranu proti podvodným stránkám, kterou poskytují Firefox 2.0 a Internet Explorer 7.0. Adresy podvodných stránek byly získávány ze stejného zdroje – serveru Phishtank (kvůli nezávislosti). Výsledky testu jsou potěšující.

Celkem bylo testováno 1040 podvodných stránek. Firefox 2.0 s průběžně stahovanou databází (výchozí konfigurace) docílil úspěšnosti 78.85%, s on-line ověřováním z databáze společnosti Google docílil úspěšnosti 81.54%. Internet Explorer 7.0 s on-line ověřováním dosáhl pouze 66.35%. Bližší informace naleznete ve výsledcích na Mozilla Security.

Zajímavou informací, kterou jsem si přečetl, je poměrně častá aktualizace lokální databáze podvodných stránek Firefoxu. Pokud máte ověřování vůči průběžně aktualizované databázi, je tato databáze aktualizována každých 30 minut. Toto číslo mě docela překvapilo, protože jsem čekal delší periodu. Podotýkám, že délku tohoto intervalu nelze konfigurovat – tedy alespoň já jsem nepřišel na to jak.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. Lucifer (www)
To je velice pozitivní a pro mě radostný výsledek. :)

2. PetrTwo (www)
Ještě by mne zajímalo porovnání s budoucí Operou 9.1.

3. Jan Mikula (www)
Já typuji, že by mohla být docela úspěšná protože jsem koukal, že ona preventivně blokuje všechny URL adresy, které jsou napsány číselně, tedy podle IP adresy

4. Tom
A dneska na mne vyskočilo Phishingové okénko na stránce servis24 :-) Takže ne vše je správně podchyceno.

https://www.servis24.cz/ebanking-s24/dispatcher?aid=19991999

5. Jozinko
a ked mam IE 6 v slovencine, da sa nainstalobat IE 7 ceska ? Neurobi to mis-mas ?
Dakujem

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.