Přeskočit navigaci

Tento blog byl již ukončen. Aktuální novinky ze světa Mozilly nyní hledejte na webu Mozilla.cz.

Jak získávat jména prvků Firefoxu pro userChrome.css

Pokud si upravujete okno Firefoxu pomocí konfiguračního souboru userChrome.css, pravděpodobně jste již narazili na situaci, kdy jste potřebovali vědět, jak se nějaký prvek okna "jmenuje". Když se zamyslíte, řešení tohoto problému je podstatně snadnější, než jste si asi mysleli.

Řešení se jmenuje DOM Inspektor. Ano, ten neslouží pouze na prozkoumávání webových stránek, ale můžete pomocí něj prozkoumávat i okno Firefoxu. DOM Inspektor naleznete v nabídce Nástroje. Pokud tam není, pravděpodobně jste jej nenainstalovali. Je součástí volitelné instalace Firefoxu. V otevřeném okně DOM Inspectoru zvolte v hlavní nabídce Soubor -> Prozkoumat okno a v podnabídce zvolte okno Firefoxu. Následně můžete snadno procházet okno a zjišťovat, jaký má vámi zvolený prvek id či class. Použít můžete též funkci Vybrat prvek klepnutím.

Přečtěte si také:

Linkuj si ! asdf.sk

Komentáře

1. dta
Jde nějak jednoduše změnit nastavení pro všechny prvky? Chtěl bych si nastavit vlastní všechna písma použitá v aplikaci. Našel jsem návod akorát na nastavení písma v menu. Takhle zjišťovat jednotlivé jména prvků by bylo docela na dlouho. Díky

2. Roj (www)
[1] pomoci hvezdicky to nejde?

3. Roj (www)
Jinak je to pekne, ale bohuzel ta funkce funguje obracene. Cili "ziskat" jmeno lze pouze neefektivni metodou pokus/omyl.
Ja jsem kuprikladu stale nezjistil, jaxe jmenuje ta oblast, kde se zobrazuje hlavicka zpravy.

Přidat komentář

K tomuto příspěvku není možné přidávat další komentáře.